Hopp til navigasjon Hopp til innhold

56.000 bps i farta

Ikke før har Jupiter Communications offentliggjort en rapport som konkluderer med at 56 kbps modem vil ta 50 prosent av Internett-markedet i 1998, så proklamerer US Robotics at det 56.000 bps produkt.

Internettleverandørene søker stadig etter ny teknologi for å øke hastigheten på nettet. Og langt framme i løypa ligger amerikanske US Robotics, som allerede er i gang med feltforsøk på sin nye såkalte x2-teknologi. Dette er, som navnet indikerer, en teknologi som muliggjør Internett- og online-oppkoblinger med en hastighet som er nesten dobbelt så høy som dagens telefonoppringte samband.

Da det nye analoge modemet ble presentert i Sverige onsdag, opplyste US Robotics at de regner med å kunne levere de første x2-modellene i begynnelsen av 1997. Modemer som selskapet har solgt siden august skal dessuten kunne oppgraderes til x2-standard, hevder US Robotics.

Konkurrentene Motorola, Lucent Technologies og ikke minst Rockwell akter også å presentere 56 kbps-modem – alle visstnok en gang i november. Også dette er produkter som vil komme i salg ut på tidligvinteren 1997.