Annonse


Telenordia satser

Telenordias markedsandeler i liberaliserte Sverige øker raskt, derfor er det nødvendig å øke kapasiteten i nettet. Dette skjer ved at selskapet nå installerer Newbridges MainStreet ATM-svitsjer i Stockholm, Göteborg og Malmö, mens mindre aksess-svitsjer – også fra Newbridge – vil bli utplassert andre steder i Sverige. Dette er et resultat av Telenordias suksess, blant annet på Internett aksess-markedet i Sverige, samt av at Nordicom i vår åpnet verdens første kommersielle, internasjonale ATM-nett etter at det blant annet var strukket fiberkabler mellom Danmark og Norge. Nordicom består av Telenor og TeleDanmark, samt av Telenordia, eid av Telenor, Tele Danmark og BT.
Telenordia og Nordicom har allerede basert seg på utstyr fra Newbridge, såvel for ATM som for LAN-til-LAN-kommunikasjon, frame relay og Internett-aksess. Det er derfor ikke overraskende at Telenordia velger samme leverandør til ATM-nettet. Riktignok er Newbridge mer orientert mot datanettverk enn mot telekom-bransjen, men dette kompenseres langt på vei gjennom samarbeidet med teleleverandøren Siemens.