Annonse


Rekord for Microsoft

Det er bare noen uker siden Microsoft kom med sin årevisse “profit warning” til Wall Street, med melding om at selskapet kanskje ikke kom til å tjene like mange penger som aksjemeglerne ventet seg. Så kommer kvartalsresultatet, og nok en gang viser det seg at en profit warning fra Microsoft bare er en formalitet: Selskapet har aldri tjent så mye penger som i siste kvartal. Wall Street hadde ventet 90 cent pr. akjse, resultatet ble 95 cent. Aksjekursen gikk opp mer enn to dollar til 136,375.

NT-basert vekst
Hovedårsak til veksten: At Windows NT 4.0 ble tilgjengelig i løpet av kvaetalet. “Våre kunder har bestemt seg for å satse på Windows NT 4.0 server og Workstation, derfor øker inntektene i USA og Canada med 19 prosent i forhold til året før, sier salgsdirektør Jeff Raikes i Microsoft i en kommentar til kvartalstallene. Industrianalytikere hadde regnet med at Microsofts omsetnings- og inntektsvekst ville falle fra fjorårets vekstrate på 46 prosent, men at den jevne veksten i bruken av Windows NT og Windows 95 likevel burde gi gode tall. Men ingen hadde ventet veksten på 22 prosent i omsetning, en vekst som i følge Finansdirektør Mike Brown vil fortsette i de kommende to kvartalene. Og til våren kommer Office 97.

Annonse