Annonse


Opptur for Olicom

Det er andre kvartalet på rad de Nasdaq-noterte danskene slår sine gamle salgsrekorder. Omsetningen i tredje kvartal på 45,5 millioner dollar er 36 prosent høyere enn samme periode i fjor. Da solgte Olicom for 33,3 millioner dollar.Nettooverskuddet utvikler seg også i riktig retning. Virksomheten økte sin inntjening fra 3,3 millioner dollar i tredje kvartal 1995 til 4,1 millioner i samme periode i år.
– De gode tallene er spesielt hyggelige fordi de viser at vi igjen har fått fart på salget på det store amerikanske markedet, sier Olicoms toppsjef Lars Stig Nielsen. Han forteller at Olicom har slått i gjennom hos mange av de såkalte Top-1000-virksomhetene og de statlige organisasjonene i USA. Blant annet har det amerikanske sosialdepartementet inngått en mangemillionerskontrakt med Olicom.
Det danske selskapet samarbeider også tett med nettverksgiganten Cisco Systems om utvikling av ATM-løsninger og nye svitsjeteknikker for token-ring.