Annonse


Beskytter mot stråling

MicroShield er et nytt etui for mobiltelefonen som beskytter mot elektromagnetisk stråling fra mobiltelefonen. Etuiet absorberer og reflekterer strålingen mot hodet med opp til 90 prosent. Selv om etuiet gir beskyttelse mot stråling reduserer den ikke mottakerforholdene, med unntak av steder hvor det er dårlige mottakerforhold fra før.

MicroShield laboratories har brukt fem år på å utvikle dette etuiet for GSM telefoner. Verdensnyheten er dokumentert og testet, riktignok på oppdrag fra MicroShield. Testen er foretatt hos Assessment Services Limited som eies av Siemens.

-Det er 700.000 GSM-telefoner i Norge, så markedspotensialet er ganske stort, sier informasjonskonsulent Tordis Buen i Miljø og Data til Dagens Telecom. Miljø og Data som er eneimportør for MicroShield i Norge har foreløpig ikke regnet ut prognoser for salget.
Foreløpig finnes etuiet for Nokia og Ericsson telefoner, men Miljø og Data vil bygge opp et bredt varelager for alle typer mobiltelefoner. Etuiet er helt nytt på det norske markedet og har en veiledende utsalgspris på kroner 310. Med dagens usikkerhet om helsefaren ved bruk av mobiltelefoner kan etuiet være en billig forsikring, for sikkerhets skyld.