Annonse


Apple slår tilbake

– De første PowerBookene vil bli å finne i handelen i midten av november. Apple PowerBook 1400, som er navnet på serien, vil være første steg i en ny familie med bærbare maskiner fra oss. 1400-serien vil være tilgjengelig i fire konfigurasjoner. Tre av disse har en klokkefrekvens på 177 MHz. En av toppmodellene, som vil være i handelen i februar, vil benytte en raskere prosessor på hele 133 MHz med en såkalt nivå 2 hurtigbuffer, sier produktsjef Verner Hølleland i Apple Computer Norge.

Opptil 1 gigabyte
Lagringskapasiteten på de nye maskinene varierer fra 750 MB til 1.0 GB. Maskinene er utrustet med 16 MB internminne, med unntak av «billigmodellen» til vel 19.000 kroner som har 12 MB internminne. Denne maskinen er den eneste i den nye serien som faktisk ikke har innebygd CD-ROM med 6x-spinn.

Smaksprøve
Tirsdagens lansering var i følge Hølleland bare en smaksprøve hva vi kan vente oss av de nye bærbare Mac-maskinene. Neste år vil selskapet introdusere enda en ny serie av PowerBook-modeller som er meget kraftige og som er utviklet for mobile brukere med avanserte multimedia og kommunikasjonsbehov innen publishing, design og en rekke andre multimedia-områder.

Hemmelighetsfull
Etter det Dagens Telecom erfarer vil disse maskinene ha en klokkefrekvens på hele 200 MHz! Hølleland er meget hemmelighetsfull på Apples vegne når det gjelder disse toppmodellene, som vil være selve spydspissen i Apples kamp mot Compaqs sterke markedsandel.