krypto-opera
Opera har lansert en nettleser dedikert til krypto og NFT-er.

Annonse


Opera har lansert krypto-nettleser – dette kan den gjøre

I 2018 lanserte Opera den første nettleseren med integrert krypto-lommebok og det de kalte Web3-støtte, og i dag markerer de starten på en ny reise: Opera Crypto Browser er i beta, og kan nå lastes ned på Windows, Mac og Android. I tillegg vil det etter hvert legges inn støtte for iOS.

Denne artikkelen inneholder reklame-lenker.

Blir ikke lavere terskel enn dette

Nettleseren har utvidet Web3-satsingen kraftig, og kommer med enkel tilgang til handelsplattformer for krypto og NFT-er, støtte for desentraliserte applikasjoner og mer.

Et av de sentrale funksjonene er naturlig nok den innebygde lommeboken med utstrakt kryptostøtte, der man kan oppbevare eksempelvis Bitcoin og Ethereum. I korte trekk gir lommeboken tilgang til kryptobeholdningen enkelt, uten utvidelser. Digitale lommebøker fra tredjeparter vil også kunne benyttes, der man enkelt skal kunne kjøpe krypto for vanlig valuta. Krypto kan også sendes og mottas på Operas nye tjeneste.

Annonse


Opera annonserer også at de vil inngå partnerskap med Polygon og andre aktører.

Støtter Web3

Utover den ovennevnte kryptofunksjonaliteten så er det altså Web3-integreringen som er et viktig fokusområde for nettleseren. Web3 omtales som blokkjede-basert, desentralisert internett som ikke bare tilbyr bedre sikkerhet gjennom blokkjede-kryptering, men også muligheten til å tjene penger i GameFi-spill for eksempel.

Nettleseren har dessuten et såkalt “kryptohjørne” der det deles viktige og relevante nyheter.

Opera forklarte i forbindelse med lanseringen at de jobber med å implementere Ethereum Layer 2 som en mer strømeffektiv standard.

Nettleseren kan lastes ned på Windows, Mac og Android nederst i Opera sitt innlegg.

På ITavisen finner du også flere guider til kjøp og salg av krypto. Klikk her for å lese mer:

Annonse