Twitter later utad som de er for ytringsfrihet og menneskers ve og vel, men tar samtidig imot penger fra Kinesiske selskap og bannlyser personer de ikke ønsker skal ytre seg, på myndighetenes vegne.
Twitter later utad som de er for ytringsfrihet og menneskers ve og vel, men tar samtidig imot penger fra Kinesiske selskap og bannlyser personer de ikke ønsker skal ytre seg, på myndighetenes vegne.

Annonse


Twitter bannlyser opposisjonelle til Kinas diktatur

Project Veritas sin tredje video der de avslører Twitters ukultur avslører at de gjør det Kinas myndigheter ber dem om – det innebærer å kaste ut personer som ytrer ting myndighetene ikke liker.

Gjør alt for reklamekronene

Det kommer frem i et skjult videointervju med en tidligere programvareutvikler hos selskapet, Conrado Miranda.

Project Veritas: – Er det normalt at Twitter godtar å bannlyse personer fra Twitter om det kommer en telefon fra for eksempel Iran?

Miranda: – Ja.

Annonse


Project Veritas: – Skjer virkelig det?

Miranda: – Ja. Vi gjør det stadig vekk for Kina.

Project Veritas: – Virkelig?

Miranda: – Faktisk er vi hele tiden under konstant angrep fra Kineserne. Både white hat-hackere og hackere fra Kinesiske myndigheter.

Har lurt alle

Det kommer også frem under intervjuet med Miranda at Twitter har forskjellige regler (Terms of Service) i forhold til hvilke land de opererer i. Twitter og Kinesiske myndigheter kom frem til en avtale begge parter kunne være enige i.

Project Veritas: Så Twitter tilbyr ikke nødvendigvis ytringsfrihet i hele verden?

Miranda: Nei.

Under en keynote i oktober 2015 hevdet Twitter-grunder Jack Dorsey at “Twitter står for ytringsfrihet” og at selskapet kjemper mot makta.

Angriper om de ikke gjør som Kina sier

For, om Twitter skulle velge å ikke bannlyse en person Kina ønsker ikke skal ytre seg på plattformen, er det altså ikke uvanlig at Kineserne, som er kjent for å være svært aktive i cyberkrigføring, rett og slett hacker Twitter for å få viljen sin.

Twitter er bannlyst i Kina av myndigheten, men 10 millioner personer bruker plattformen takket være VPN-tjenester.

Tar gjerne pengene

Twitter tar reklamekroner fra Kinesiske selskap (altså reklame som kommer opp i tidslinjen – kilde), men har siden plattformen er bannlyst, ikke lov å reklamere ovenfor et Kinesisk publikum.

Det er også slik at Xinhua, Kinas statlige nyhetskilde, faktisk selv nyttegjør Twitter. En liste over blokkerte nett-tjenester i Kina finner du på Wikipedia.

Kathy Chen var Twitter-sjef i Kina, men sluttet etter kun åtte måneder (kilde):

 

Annonse