Flere Windows 10-maskiner med AMD-prosessor krasjer etter kriseoppdatering.
Flere Windows 10-maskiner med AMD-prosessor krasjer etter kriseoppdatering.

Annonse


Derfor krasjer enkelte AMD-maskiner etter Windows 10-oppdatering

Forrige uke slapp Microsoft en kriseoppdatering til Windows 10 som svar på sikkerhetshullene Spectre og Meltdown. Senere kom rapportene om at enkelte AMD-PC-er ikke lenger starter opp etter å ha installert oppdateringen.

Mottok mangelfull informasjon

Nå uttaler Microsoft at det er informasjon utgitt fra AMD som er årsaken til at dette problemet har oppstått. I forbindelse med utviklingen av oppdateringen som skulle begrense mulighet for angrep, mottok Microsoft feilaktig eller mangelfull informasjon fra AMD.

“Etter å ha undersøkt det, slår Microsoft fast at enkelte AMD-brikkesett ikke samsvarer med dokumentasjonen som tidligere er blitt gitt til Microsoft for å utvikle oppdateringer for Windows-operativsystemet for å beskytte mot brikkesettsvakhetene kjent som Spectre og Meltdown”, skriver selskapet på sine støttesider.

2018 kan bli et spennende år for Microsoft.

Annonse


Settes på pause

For å hindre at AMD-brukere opplever at PC-ene deres ikke starter, har Microsoft satt oppdateringene på pause for disse enhetene inntil videre.

Windows-produsenten skriver at selskapet jobber tett med AMD for å løse problemene. Enn så lenge er det ikke kjent eksakt hvilke modeller som er rammet.

 

Kilde:
Microsoft

Annonse