Sam Altman langer ut mot politisk korrekthet.
Sam Altman langer ut mot politisk korrekthet.

Annonse


– Politisk korrekthet hemmer innovasjon

I et innlegg på sin personlige blogg langer entreprenøren Sam Altman (32) det han mener er politisk korrekthet i Silicon Valley. 32-åringen er kanskje mest kjent for å stå bak den suksessfulle inkubatoren Y Combinator.

– Mer komfortabel i Kina
“Tidligere i år la jeg merke til noe som overrasket meg. Jeg skjønte at jeg var mer komfortabel med å diskutere kontroversielle ideer i Kina enn i San Francisco. Jeg følte meg ikke helt komfortabel – det var tross alt i Kina – bare mer komfortabel enn hjemme”, skriver Altman.

Han fortsetter:

“Det bare viser meg hvor dårlig ting er blitt, og hvor mye som har endret seg siden jeg starter her i 2005. Det virker som det hvert år blir lettere å si noe feil i San Francisco. Å diskutere kontroversielle ideer virker som en dårlig idé selv om 95 prosent er enig med deg.

Annonse


Dette kommer til å bli veldig dårlig for oppstartsselskaper i Bay Area.”

Tror ikke bitcoin kunne bli skapt i San Francisco
Han fortsetter innlegget med å fortelle om tilfeller der personer har sluttet i jobbene sine fordi arbeidsmiljøet opplevdes som giftig. Altman mener at man er nødt til å tolerere dårlige og sprø ideer for å komme opp med de virkelige gode.

“Dette er ubehagelig, men det kan være mulig at vi må tillatte folk å si nedsettende ting om homofile hvis vi ønsker at de skal være i stand til å si nye ting om fysikk”, skriver Altman som selv er homofil.

Entreprenøren stiller samtidig spørsmål om at bitcoin kunne blitt oppfunnet i San Francisco

“Jeg vet ikke hvem Satoshi (pseudonymet på bitcoin-skaperen, journ.anm) er, men jeg er skeptisk at han eller hun ville kommet opp med ideen om bitcoin i den nåværende kulturen i San Francisco – det ville blitt sett på som for sprø og for farlig med så mange ting det kunne gått feil på. Hvis SpaceX startet opp i San Francisco i 2017, antar jeg at de ville blitt angrepet for å fokusere på problemene til enprosenten, eller for å gjøre noe myndighetene allerede hadde sagt er for vanskelig.

Jeg kan se for meg Galileo ser opp mot himmelen og hvisker “Eppur si muove” (“men den beveger seg likevel”)”, avslutter han innlegget.

 

Kilde:
Sam Altman

Annonse