Microsoft tester internt Windows 10-enheter med Snapdragon. Microsofts Terry Myerson skryter her av at han ikke behøvde lade den på en uke.
Microsoft tester internt Windows 10-enheter med Snapdragon. Microsofts Terry Myerson skryter her av at han ikke behøvde lade den på en uke.

Annonse


Microsoft-sjef:- Jeg lader Windows 10-maskinen med ARM en gang i uken – Snapdragon 845 annonsert

Qualcomm holder sin “Snapdragon Technology Summit Keynote” i dag klokka 19:30.

Snapdragon 845
Qualcomm har endelig annonsert sin nye brikke, 845. Brikken utstyres med 5G-modemet Snapdragon X20.

En Samsung-sjef (det samme var Xiaomi-grunderen) var også på scenen og lovet å støtte Qualcomms nye brikke, så da forventer vi brikken i Galaxy S9 og Note 9 neste år.

Vi forventer mer informasjon om 845 i løpet av de kommende dagene, og følger med fortløpende.

Annonse


Dette er de viktigste forbedringene med nye 845.
Dette er de viktigste forbedringene med nye 845. (Ill.: Qualcomm)
Qualcomm viser frem Snapdragon 845.
Qualcomm viser frem Snapdragon 845. (Ill.: Qualcomm)

AMD
Men hvorfor var AMD på eventet? Jo, de to selskapene samarbeider om “Always Connected”-maskiner med Ryzen CPU-er myntet på bærbare og LTE-modem fra Qualcomm.

Det er altså ikke bare Qualcomm ARM-brikker som skal dominere disse Windows 10-maskinene.

HP og Asus med ARM-maskiner
HP Envy x2 (599 dollar) og ASUS NovaGo er to av de første “Always connected”-maskinene som nå er avslørt, og som Microsoft har snakket om en god stund. Maskinene kjører Windows 10 S, men kan gratisoppgraderes til Pro-versjonen slik at du kan installere alt du ønsker, og ikke bare apper fra Windows Store.

Begge kjører dog 835, og ikke 845.

Maskinene har Snapdragon X16-modemet med støtte for opp til gigabit LTE. Det vil være opp til norske operatører å tilby abonnement for disse maskinene i Norge, derfor kan det ta noe tid før de lanseres her hjemme.

Begge maskinene har 8GB RAM. HPs maskin lanseres våren neste år, mens Asus sin maskin ikke har et lanseringrom enda, men Asus-maskinen lanseres først i større Europeiske land, Kina og Taiwan.

Asus sin maskin lover 30 dager standby, har Windows Ink, Hello og selvsagt Cortana.

Se promovideoer fra HP og Asus:

https://youtu.be/0kb8rv8xKOQ

HPs nye Snapdragon 835-maskin med Windows 10.
HPs nye Snapdragon 835-maskin med Windows 10. (Ill.: HP)
Asus sin nye maskin har GB LTE.
Asus sin nye maskin har GB LTE. (Ill.: Asus)
HP Envy x2.
HP Envy x2. (Ill.: HP)
ASUS NovaGo.
ASUS NovaGo. (Ill.: Asus)

Batterilevetid
Qualcomm snakker om batterilevetid på Windows 10-enheter med ARM og hevder 20 timer batterilevetid er på vei, men ingen produkter er annonsert enda.

Qualcomm skryter av at maskinene vil fungere mer som mobiler: De er alltid koblet til og man skal ikke trenge å dra med seg laderen.

– Jeg lader den en gang i uka
Microsofts Terry Myerson er på scenen. Han er en av sjefene for Windows og enheter.

Disse maskinene skrur seg på på sekundet, som en mobil, og man er alltid tilkoblet. “Always connected PCs” (det er her 5G kommer inn) er hvordan de omtaler disse nye Windows-produktene med Snapdragon ARM.

Han skryter også av at prototypen ikke trengte å lades på en uke.

Qualcomm snakker 5G – selskapet har sin egen 5G-brikke som tidligere annonsert
Det ventes informasjon om Snapdragon 845 på denne siden.

5G vil gjøre trådløs netttilkobling like vanlig som strøm, ifølge Qualcomm. Alle IoT-enheter vil kobles til nettet med 5G.
5G vil gjøre trådløs netttilkobling like vanlig som strøm, ifølge Qualcomm. Alle IoT-enheter vil kobles til nettet med 5G. Det er snakk om fiberhastigheter på mobile enheter. 2019 er året 5G vil ta av. (Ill.: Qualcomm)
5G er en av tingene Qualcomm skal snakke om i kveld.
5G er en av tingene Qualcomm skal snakke om i kveld. (Ill.: Qualcomm)

Snapdragon 845 avsløres om kort tid
Det ventes at selskapet skal avsløre Snapdragon 845, en brikke det allerede er dokumentert at Microsoft jobber med, men hva er de skal bruke brikken til? Det svaret får vi kanskje i dag.

Om ikke, får vi nok vite mye mer om den nye brikken, 845, som skal ta over for 835 som har vært å finne i nær sagt alle Android-toppmobiler i år.

Vi håper uansett det blir snakk om Windows og ARM, for vi ønsker oss virkelig Windows 10-enheten med 15 til 20 timer batterilevetid pakket inn i et lekkert og slankt design. Kan Microsoft har sjanse til å knuse iPad og de store mobilene med en helt nye type enhet?

Selskapet strømmer direkte fra pressekonferansen. Vi holder deg oppdatert fortløpende.

 

Kilde:
Qualcomm

Annonse