Kaspersky ønsker å gi innsyn for å vise at programvaren er sikker.
Kaspersky ønsker å gi innsyn for å vise at programvaren er sikker.

Annonse


Kaspersky åpner opp kildekoden for innsyn. – Poengløst, sier sikkerhetseksperter

I kjølvannet av rapporter om at Kaspersky Labs har tettet bånd med russiske myndigheter, har amerikanske satt ned foten for bruk av selskapets produkter.

– Det er poengløst
Nå ønsker det russiske selskapet å forsikre kundene om at programvaren er ren og gjør det ved å åpne opp kildekoden slik at tredjeparter kan undersøke den. Kaspersky Labs har nektet for alle beskyldningene og uttalt at de blitt fanger i en geopolitisk kamp.

Sikkerhetseksperter og flere amerikanske politikere omtaler det som poengløst, skriver nettstedet LA Times. Sikkerhetseksperter mener at slike gjennomganger ikke vil vise hele bildet.

– De forsøker å redde ryktet. Jeg ser ikke helt hvordan dette håndterer beskyldningene på en meningsfull måte, sier Blake Darche, tidligere NSA-ansatt og nå sikkerhetsekspert i selskapet Area 1, til nettstedet.

Annonse


Vil gi innsyn
Mandag denne uken meldte toppsjef i selskapet, Eugene Kaspersky, på Twitter at han for øyeblikket jobber med å evaluere personer som kan gjennomføre en uavhengig gjennomgang av kildekoden.

Videre har Kaspersky planer om å åpne tre kontorer i Asia, Europa og USA der kunder, myndigheter og bekymrende organisasjoner kan sjekke kildekoden.

 

Kilde:
LA Times

Annonse