Dette er Apples selvkjørende forskningsbil "Project Titan".
Dette er Apples selvkjørende forskningsbil "Project Titan".

Annonse


Her er Apples hemmelige selvkjørende bil

Det er dukket opp et bilde og et kort Twitter-klipp som avslører Apples selvkjørende bilprosjekt “Titan”.

Endelig får vi en titt på bilen
Seks Velodyne LIDAR-sensorer (“Light Detection and Ranging” – system som måler avstander) er å finne på toppen av bilen, i tillegg til GPU-ene som kalkulerer AI.

Klippet under er fra MacCallister Higgins. Higgins vet mye om selvkjørende biler: Han har nemlig sitt eget taxi-selskap, Voyage, med selvkjørende biler i stallen. Voyage har akkurat startet et pilotprosjekt i San Jose i California der bilene kjører pensjonister rundt.

Det er usikkert hvor ambisiøst Apples bilprosjekt er etter at det for endel år tilbake var ryktet en Apple-bil, men selv verdens rikeste teknologiselskap undervurderte nok hvor vanskelig det er å produsere biler. Nå kan det se ut til at, i hvert fall i første omgang, at planen er å produsere AI-teknologien for andre, og alt det andre som trengs av kommunikasjon i en moderne bil.

Annonse


Til forskjell fra mange andre som tester selvkjørende biler, har Apple plassert all teknologien, inkludert GPU-ene som gjør AI-jobben, på taket. Derfor ser bilen ut som den gjør: Ikke strømlinjeformet som Apples ferdige produkter er.
Til forskjell fra mange andre som tester selvkjørende biler, har Apple plassert all teknologien, inkludert GPU-ene som gjør AI-jobben, på taket. Derfor ser bilen ut som den gjør: Ikke strømlinjeformet som Apples ferdige produkter er. (Ill.: idiggapple‏)

Voyages’ sin selvkjørende bil:

Annonse