Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Uber fjernet funksjonalitet etter avsløring. (Ill.: Uber)

Ubers iPhone-app kunne gjør opptak av mobilskjermen

Selskapet fjerner funksjonen etter avsløringen.

Sikkerhetsforskere har avdekket at Uber i iPhone-appen kunne dra nytte av et verktøy som blant annet gjorde at selskapet kunne ta skjermopptak selv når appen kjørte i bakgrunnen.

Kunne gjøre skjermopptak
Gizmodo skriver at Uber fikk spesialtilgang av Apple for en såkalt «entitlement» og var ment for å forbedre funksjonaliteten mellom Uber-appen og Apple Watch.

«Entitlement er en del av koden som apputviklere kan bruke for ting som å forbedre pushvarsler og for bedre samhandling med Apple-systemer som iCloud og Apple Pay», forklarer nettstedet.

Will Strafach, en av sikkerhetsekspertene, sier til Gizmodo at han ikke kunne finne noen andre apper i App Store med en «enitlement».

Norges Taxiforbund: – Uber bør legge ned.

Har fjernet funksjonaliteten
Selv om ikke den er ment for å brukes til å gjøre skjermopptak, frykter man at Uber eller eventuelt en angriper som tar seg inn i Ubers nettverk kan overvåke en iPhone uten at brukeren merker det.

Etter avsløringene uttaler Uber at den ikke lenger er i bruk og at de har fjernet den fra appen.

«Den ble brukt for en eldre versjon av Apple Watch-appen, spesifikt for å kjøre tungdrevne kart på telefonen og sende dette til Watch-appen», forklarer en talsperson fra Uber overfor Gizmodo.

Strafach sier til Gizmodo at han ikke har funnet noe som tyder på at «entitlement» er blitt brukt til noe annet enn det Uber sier den er blitt brukt til.

 

Kilde:
Gizmodo

Stikkord: app, samferdsel, uber