Thomas Reardon, mannen bak Internet Explorer, vil revolusjonere måten vi kommuniserer, igjen, ved å snappe opp hjernesignalene som går til hendene.
Thomas Reardon, mannen bak Internet Explorer, vil revolusjonere måten vi kommuniserer, igjen, ved å snappe opp hjernesignalene som går til hendene.

Annonse


Mannen bak Internet Explorer vil revolusjonere verden: Snart kan du skrive kun ved å tenke på ordene

“Ctrl-Labs” forsker på teknologi som vil gjøre det mulig, kun med en armbånd, å lese tankene dine slik at du slipper å skrive på et tastatur.

Er trolig nærme lansering
New York-selskapet håper å kunne selge produktet allerede om drøye to år.

Teksten genereres ved at teknologien snapper opp signalene hjernen sender for å få fingrene til å bevege seg – derfor er det heller ikke nødvendig å ha en hatt (selv om mange nok vil foretrekke en foliehatt nå som Facebook forsker på det samme) på hodet, men kun rundt håndleddet.

Selskapet ble faktisk startet av Patrick Kaifosh og Thomas Reardon, sistnevnte mannen bak Microsoft Internet Explorer.

Annonse


Teknologien brukes allerede for å trene pasienter til å bruke virtuelle hender før de får donert nye fysiske hender.

Facebook trolig også bare noen år unna
Musk og Zuckerberg forsker også på slik teknologi, og vi vet at Facebook jobber med det i en hemmelig lab, men selskapet blir dette også veldig sikkert og kjapt fordi man kan “kommunisere med hastigheten og fleksibiliten som når man snakker, men med personvernet som tekst gir.”

Så får vi se om Facebook klarer å overbevise deg om at de ikke også kommer til å analysere hjernen din for å servere den korrekte reklamen i forhold til hva du tenker på, f.eks. mat. Da snakker vi målrettet reklame.

 

Kilder:
Wired
The Sun

Annonse