Nervemotor-brikken i A11 er et to-kjerne-system som kjenner igjen folk, steder og objekter i bilder og tar seg av Face ID og Animoji-jobbene. I tillegg har Apple en egen GPU i A11-brikken. Det er med andre ord mange deler som må samarbeide i en brikke.
Nervemotor-brikken i A11 er et to-kjerne-system som kjenner igjen folk, steder og objekter i bilder og tar seg av Face ID og Animoji-jobbene. I tillegg har Apple en egen GPU i A11-brikken. Det er med andre ord mange deler som må samarbeide i en brikke.

Annonse


Apple brukte tre år på “A11 Bionic”-brikken – slik designer de

Som vanlig holder Apple kortene tett til brystet og avslører aldri alle tekniske detaljer utover grunnleggende ting som RAM og panel-oppløsning, men nå letter de litt på sløret og snakker om hvordan de utvikler brikkene sine.

Ønsket annet brikkedesign for den viktigste iPhone-modellen på lenge
Selskapet fant ut for flere år siden at de ønsket å satse på en lokal AI-brikke – tre år senere, og A11 Bionic, en sekskjerners-brikke, blir å finne i iPhone 8-modellene samt iPhone X som lanseres 3. november.

Det var helt tilbake i iPhone 6-dagene, med A8, selskapet startet designet av A11.

“Prossessen er fleksibel om vi trenger å endre noe,” er svaret til Johny Srouji som er maskinvaresjef, i forhold til plutselige endringer teamet ønsker seg.

Annonse


“Vi er nødt til å få det gjort. Vi sier ikke “nei, la meg se på strategien og kanskje jeg kan gi deg noe om fem år”.

Slik jobber de
Teamene fungerer slik at markedsføringsavdelingen eller folkene som utvikler panelene går til hverandre og forklarer hva de tror de trenger om tre år. Deretter er det f.eks. ingeniørene sin oppgave å gjøre det mulig, enten ved å oppgradere et brikkedesign, eller bygge alt opp på nytt.

“Det har vært kritiske ting tidligere år der vi har spurt Jony Ives team om å få til noe med nye tidsestimat, og med en annen plan de hadde på plass i mange år, men de flyttet himmel og jord og fikk gjort det. Det er en utrolig ting å se,” skryter Phil Schiller som ikke vil gå lengre enn det og avsløre for mye.

A11-brikken ser ufattelig kjapp ut og når 10 000 poeng i GeekBench sin flerkjerne-test, noe som er på høyde med en MacBook Pro.

Egen GPU
Interessant er det at iPhone 8 og X har Apples første, egne, GPU.

De brukte som kjent tidligere brikker fra Imagination, men fant ut at de ønsket kontroll over denne delen også slik at de kan optimalisere hele A11 selv, og ikke måtte samarbeide med andre team i andre selskap.

A10 Fusion-brikken iPhone 7-modellen er den første fra Apple med to høy-ytelses-kjerner og to energi-effektive. Nå viser det seg at denne løsningen ikke var optimal.

For med A11 har de implementert seks kjerner der to av de ekstra er energi-sparende. Alle seks kjernene kan dessuten jobbe samtidig med en oppgave.

 

Kilde:
Mashable

Annonse