Chrome ble med ett mye bedre å bruke på store mobiler og kan trolig medføre at færrChrome ble med ett mye bedre å bruke på store mobiler og kan trolig medføre at færre knuser skjermen!e knuser skjermen!
Chrome ble med ett mye bedre å bruke på store mobiler og kan trolig medføre at færre knuser skjermen!

Annonse


Endelig har Google gjort det smarte Microsoft har gjort med sin mobil-nettleser i alle år

Chrome 61 (61.0.3163.79) rulles nå ut til mobiler og PC-er.

Endelig klar for store Note 8
En av de aller største forbedringen er at Omnibox, eller det avanserte adressefeltet, nå endelig er flyttet ned på mobil (men kun i Android-versjonen) slik at det er lettere å taste inn en ny adresse eller søke – at dette ikke har vært standard for lenge siden er merkelig.

Windows Phone gjorde dette lenge, men for få har fulgt etter. Kudos til Googles utviklere for dette.

Enklere når du ikke skjønner bæret
Det er også implementert et ny oversettelses-verktøy og kanskje viktigst: utviklerne har fått tilgang til WebShare API-et (utviklersettet). Det gjør det mulig for nettsider å bruke den innebygde dele-menyen tilgjengelig i Android.

Annonse


Betaling blir lettere også med PaymentRequest API på Windows, Mac, Linux og Chrome OS. Med API-et kan utviklere enklere lage trygge betalingsløsninger på nett.

Optimaliserer mer for deg
Network Information API-et er også på plass slik at nettsider kan hente nett-koblingsinformasjonen til enheten, mens Device RAM API-et sørger for å optimalisere web-apper med å følge med på nettopp minne-bruk.

Det er også mulig å dele lenker og tekst mellom nettsidene og installerte apper.

En annen smart forbedring er at video-er nå endrer seg til landskapsmodus når man snur mobilen horisontalt.

 

Kilde:
9to5google

Annonse