Amazon og Microsoft har kommet til enighet om å servere hverandre AI-er på egne produkter i kampen mot Google og Apples Assistant og Siri.
Amazon og Microsoft har kommet til enighet om å servere hverandre AI-er på egne produkter i kampen mot Google og Apples Assistant og Siri.

Annonse


Amazon og Microsoft kobler sammen AI-ene sine!

Når det ble avslørt at Sonos skal lansere smart-høyttaler, er det mange som lurer på om de skal lage sin egen, eller implementere andres som de gjør med strømmetjenestene, men det kan bli vanskelig å få med seg Apple og Google som vil styrke egne økosystemer som er ledende innen mobil, mest mulig.

Styrker egne produkter ved å samarbeide
Men nå er det avslørt at Amazon og Microsoft gjør akkurat dette. I løpet av de siste to årene har de to selskapene samarbeidet, slik at Amazon Alexa og Microsoft Cortana kan snakke med hverandre.

Takket være samarbeidet vil man kunne hente frem Cortana med Amazons Echo-enhet, og andre veien. Støtten kommer på plass før 2018 leses på kalenderen. For å bruke Cortana på Alexa, må man bruke kommandoen “Cortana, open Alexa” – det er likt andre veien.

Skryter av Microsoft
Amazon-sjef Jeff Bezos har tidligere skrytt av Cortanas “uovertruffen integrasjon med Outlook”. Takket være samarbeidet vil altså Alexa få svar på de samme spørsmålene Cortana allerede kan svare på.

Annonse


Bezos sier han ikke har snakket med Apple eller Google for et eventuelt lignende samarbeid, men at han håper det skjer. Vi holder ikke pusten, men dette er i hvert fall veldig gledelig for kundene.

 

Kilde:
NYTimes

Annonse