Designet er kjedelig og det er masse ramme, men den er tynn og lett.
Designet er kjedelig og det er masse ramme, men den er tynn og lett.

Annonse


SNIKTITT: OnePlus 5 med 8GB RAM – en dragster med Toyota-design

Vi har akkurat fått testet Oneplus 5 8GB RAM med 128GB lagringsplass i noen timer, og er allerede klare med noen erfaringer.

Herlig i bruk, kjedelig å titte på
For en morsom mobil! Nei, ikke når du ser på den, men når du bruker den.

Takket være latterlige mengder RAM (4GB sees fremdeles på som mye, denne har dobbelt så mye – pris: 5500 svenske kroner, kan ikke handles i Norge) er ikke denne bare ufattelig kjapp under bruk, men du kan bla tilbake i app-listen og åpne en app du ikke har brukt på mange timer like kjapt som en app du akkurat har brukt.

Minnet er av typen LPDDR4X, mens lagringsplattformen er UFS 2.1 2- DUAL LANE. Det betyr kjapp installasjon og app-start. Mobilen drives av Snapdragon 835, toppbrikken som er å finne i de nyeste Android-toppmodellene.

Annonse


Enheten ser ut som en blanding mellom en iPhone 7 og en Android-referansemobil. Apropos referansemobil: denne kjører OnePlus sin egen Android, men det er så og si “stock Android” i bruk, men med noen smarte ekstrafunksjoner – de har nemlig hentet det beste fra mod-samfunnet og bakt det inn i sin egen Android-opplevelse. Vi kommer tilbake til disse i anmeldelsen.

Spesifikasjoner:

  • 5.5″ 1080p AMOLED
  • Qualcomm Snapdragon 835
  • 6GB / 8GB
  • 20MP + 16MP kamera (f/2.6 and f/1.7)
  • 64GB / 128GB UFS 2.1 minne
  • 3,300 mAh battery med «Dash Charge»
  • Bluetooth 5.0, NFC, USB Type-C

Les mer om mobilen under galleriet.

Anonym, men kjappere enn lekre S8+
Det er nesten forsvinnende lite å si om denne.

Den er veldig anonym når du ser på den, både design- og programvare, men den er utstyrt med et to-kamera-system OnePlus har hauset noe voldsomt opp, og som er markedsføringspoeng nummer 1. Det var kanskje ikke en så smart strategi, for DxOMark har gitt kameraet 87 poeng, noe som plasserer den i gruppering fire under Galaxy, HTC og Pixel.

På plass er en 5,5″ 1080p-skjerm som også gir mobilen en lavere pris, men det er fint med USB C-lading, og takket være Dash Charge lades denne utrolig kjapt.

Det er også herlig med fingersensor på hjemknappen i front, og den er ikke fysisk noe som gjør klikkinga enda kjappere i kombinasjon med all RAM-en og 835.

Jo, også er den ei heller vanntett, men den har en skikkelig fin pris, og selv om designet er noe intetsigende, er den både flat og lett i hånda, selv om baksiden er for glatt.

Vi kommer tilbake med en fullverdig test når vi har brukt den nok.

GeekBench 4:

  • En kjerne: 1960 poeng (Galaxy S8+ Snapdragon 835: 1806 poeng) – (iPhone 7 Plus: 3332 poeng) – Sony Xperia XZ Premium: 1924 poeng)
  • Flerkjerne: 6631 poeng (Galaxy S8+ Snapdragon 835: 5857 poeng) – (iPhone 7 Plus: 5538 poeng) – (Sony Xperia XZ Premium: 6428 poeng)

Annonse