Nå kan du søke etter emotikoner.
Nå kan du søke etter emotikoner.

Annonse


Microsoft slipper ny Windows 10-beta med en drøss av nyheter

Apple er ikke alene om å slippe betaoppdateringer denne uken, også Windows 10-testerne kan laste ned en ny versjon – og den er fullstappet med nyheter.

Microsoft Edge
Først og fremst er det snakk om nyheter til nettleseren Edge. Microsoft gjør det blant annet enklere å bytte til Edge fra en annen nettleser ved at man kan videreføre informasjonskapsler og innstillinger.

Videre er det nyheter til hvordan EPUB-filer fungerer i Edge. Har du en penn kan du notere i ebøkene direkte i nettleseren og disse notatene lagres og synkroniseres med de andre PC-ene dine.

Ta notater i EPUB-filer i Edge.
Ta notater i EPUB-filer i Edge. (Ill.: Microsoft)

Favorittermenyen har også fått en mindre designoverhaling. Det er også mulig å redigere lenkene til lagrede favoritter.

Annonse


Emotikoner
Forrige Windows 10-beta gjorde det enklere å få tilgang på emotikoner når man skriver med et fysisk tastatur (Windows-tast + .). Nyheten denne gang er at Windows 10 nå støtter de nye emotikonene som ble lansert i går.

Microsoft har også oppdatert designet på en rekke uttrykksikoner, i tillegg kan man søke etter et ikon. «Emoji Panel» har også fått mørkemodus.

Windows 10 har støtte for de nye emotikonene.
Windows 10 har støtte for de nye emotikonene. (Ill.: Microsoft)

OneDrive Files On-Demand
Denne funksjonen ble tilgjengelig forrige uke, og Microsoft jobber hardt med å forbedre funksjonen frem mot lansering i høst. Nyheten denne uken er at når en app forsøker å laste ned filer som kun er lagret i skyen, blir brukeren varslet med: hva som lastes ned, hvilken app som laster ned og mulighet til å fjerne meldingen, kansellere nedlastingen eller blokkere slik at appen ikke kan laste ned.

Microsoft med forbedringer til OneDrive.
Microsoft med forbedringer til OneDrive. (Ill.: Microsoft)

Forrige uke kunne Windows 10-testerne endelig sveipe på skjermtastaturet. Denne uken blir dette også mulig for norske brukere og på en rekke andre språk.

Sveip i vei på Windows 10-tastaturet. Nå også på norsk.
Sveip i vei på Windows 10-tastaturet. Nå også på norsk. (Ill.: Microsoft)

Spillnyheter og Storage Sense
Denne testversjonen inneholder også nyheter for spillerne som nå kan sjekke GPU-ytelsen direkte via oppgavebehandleren. I tillegg vil seksjonen «Xbox Networking» hjelpe spillerne med å identifisere og løse problemer. Dette gjelder ting som stemmeprat og spille flerspillerspill med andre.

Videre har Microsoft oppdatert Storage Sense slik at man med enkelthet kan slette en tidligere Windows-versjon (Windows.old) for å frigi litt ekstra plass. Designet til Storage Sense er også blitt justert noe.

Microsoft har justert Storage Sense-designet.
Microsoft har justert Storage Sense-designet. (Ill.: Microsoft)

Sist kan vi også nevne at kalkulatoren endelig har fått en valutaomregner.

Windows-kalkulatoren får innebygget valutaomregner.
Windows-kalkulatoren får innebygget valutaomregner. (Ill.: Microsoft)

Alle nyhetene kan du lese om i kildelenken.

 

Kilde:
Windows Blog

Annonse