Uber-sjefen Travis Kalanick kan bli bedt om å ta seg en pause etter avsløringer om trakassering i selskapet.
Uber-sjefen Travis Kalanick kan bli bedt om å ta seg en pause etter avsløringer om trakassering i selskapet.

Annonse


Skandalepreget Uber-sjef kan bli bedt om å ta en pause

Uber-sjefen Travis Kalanick kan bli bedt om ta sin hatt og gå – i hvert fall i en periode, etter utbredt rapportering om trakassering internti selskapet.

Styremøte på søndag
Det ble holdt et styremøte på søndag som skulle avgjøre Kalanicks skjebne, men de har ikke sluppet ut noen detaljer om hva som skjedde enda.

Uber har vært i en del skandaler i det siste, og det siste kapittelet i sagaen om selskapet skal være forskjellige former for trakassering.

Derfor har de satt i gang en intern undersøkelse som ledes av Eric Holder, som var justisminister under Barack Obama.

Annonse


Kan forlate selskapet midlertidig
Denne undersøkelsen har kulminert i en intern rapport, som blant annet anbefaler at Ubers visepresident Emil Michael skal bli bedt om å gå.

I løpet av styremøtet på søndag var imidlertid også rollen til Kalanick oppe, og styremedlemmene skulle vurdere en eventuell pause for toppsjefen i selskapet.

Vil kanskje ikke returnere som toppsjef
Samtidig skal det være snakk om at han ved returen til selskapet kan få en en mer begrenset rolle, melder Reuters, som sier at han kanskje ikke ikke vil komme tilbake som toppsjef.

Det skal imidlertid være vanskelig være vanskelig å få til endringer i selskapet, ettersom styret er satt sammen av selskapets grunnleggere – som har “superstemmer,” skriver Ars Technica. Disse styremedlemmene skal være lojale mot Kalanick, som selv har en kontrollerende andel i selskapet.

Seskuell og rasistisk diskriminering
Ubers interne undersøkelse av forskjellig trakassering i selskapet har allerede ledet til tyve oppsigelser, og 31 ansatte har blitt satt i sensitivitetstrening.

Ansatte som har snakket med den interne etterforskningen skal ha klaget over “seksuell og rasistisk diskriminering og mobbing.”

Kilder
Reuters
Ars Technica
BBC
(Bilde: TechCrunch, CC BY 2.0)

Annonse