Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Amazons Alexa-sjef føler seg ikke særlig truet av HomePod, og mener heller at Alexa og Siri burde kunne snakke sammen. (Ill.: Apple)

Her leser du alt om Apples avsløringer i kveld: iOS 11, iPad 10,5 og HomePod – iOS 11 beta tilgjengelig

Apple viste frem utrolig mye.

Klokken 19:00 starter Apple sitt WWDC-show med en rekke iOS 11-avslutninger, og kanskje nye maskinvare form av MacBook Pro med oppgradert innmat og iPad 10,5″.

Oppdatert, 22:53:

tvOS 11 skal annonseres av Apple 7. juni. Kveldens program var særdeles fullpakket.

Oppdatert, 22:12:

iOS 11 beta 1 (15A5278f) for utviklere er lansert. Vi installerer for sniktitt til iPad og iPhone.

Det samme er:

 • Xcode 9 beta (9M136h)
 • macOS 10.13 beta (17A264c)
 • watchOS 4 beta (15R5281f)
 • tvOS 11 beta (15J5284e)

Programvare
Apple har storoppdatert iOS 11, som vi kommer tilbake til, men innledet faktisk showet med å snakke om watchOS 4 som blant annet får en ny verktøylinje og vil kunne kommunisere med treningsutstyr.

Det er mye nytt iOS 11, men det viktigste for iPad-brukere er helt ny multitasking:

«iOS 11 gjør multitasking på iPad enda kraftigere med en ny Dock som kan tilpasses og som gir rask tilgang til mye brukte apper og dokumenter fra alle skjermer, og en nydesignet appveksler som gjør det enklere å bytte mellom par med aktive apper, brukt i Split View og nå i Slide Over. Den nye Filer-appen oppbevarer alt på ett sted, enten filer lagres lokalt, i iCloud Drive eller hos andre leverandører som Box, Dropbox og andre.

Med Flytt og slipp tilgjengelig i hele systemet, er det enklere enn noensinne å flytte tekst og bilder. Apple Pencil er enda dypere integrert i iPad med støtte for tekstbunden tegning, og en ny Notater på sekundet-funksjon åpner Notater fra låst skjerm med kun en berøring på skjermen med Apple Pencil.»

iOS 11 er en gigantisk oppgradering for iPads.
iOS 11 er en gigantisk oppgradering for iPads. (Ill.: Apple)

AR og VR fra Apple
AR kommer nå for fullt, det samme gjør VR:

«Utvidet virkelighet (AR) kommer til flere hundre millioner iOS-enheter med en ny plattform som utviklere kan bruke til å skape apper som lar brukere plassere virtuelt innhold over virkelige scener. CoreML gir utviklere maskinlæringsmuligheter på enheten slik at de enkelt kan skape apper som kan forutsi, lære og bli mer intelligente.

Ytterligere funksjoner inkluderer muligheten til å betale til venner ved hjelp av Apple Pay, Ikke forstyrr under kjøring for å beholde fokus på veien, enda mer intelligens og en ny stemme for Siri og nye, profesjonelle funksjoner i Bilder og Kamera. Førlanseringsversjonen av iOS 11 er tilgjengelig for utviklere i dag og blir tilgjengelig i høst som en gratis programvareoppdatering for iPhone og iPad.»

Mac får støtte for eksterne AMD-skjermkort via Thunderbolt 3 for å drive VR-headset-opplevelser på Mac.

watchOS
«Apple ga i dag en forhåndstitt på watchOS 4. Blant nyhetene er en proaktiv Siri-urskive som viser informasjonen brukere trenger mest i løpet av dagen, personalisert aktivitetscoaching og en helt ny musikkopplevelse. Oppdateringen inkluderer en forbedret Treningsøkt-app og introduserer GymKit, en banebrytende teknologiplattform som tilbyr brukere tilkoblede treningsøkter med kardioutstyr. »

Intelligens
Siri-intelligens er dypere integrert i Apple Watch med den nye Siri-urskiven. Hver gang håndleddet heves, oppdateres informasjonen på skjermen dynamisk basert på klokkeslettet, daglige rutiner og relevant data fra apper som Aktivitet, Alarmer, Pust, Kalender, Kart, Påminnelser og Wallet, i tillegg til overskrifter fra den nye Apple News-appen for Apple Watch.

Med watchOS 4 leverer Aktivitet-appen intelligent coaching og tilpassede oppmuntringer som bidrar til å lukke Aktivitetsringer oftere og oppnå lengre sammenhengende perioder med måloppnåelse. Hver morgen mottar brukere et personlig varsel hvis de er i nærheten av å klare en Prestasjon, eller et forslag om hva de kan gjøre for å klare gårsdagens aktivitetsnivåer. Hvis det er nødvendig, mot slutten av dagen, vil de få beskjed om nøyaktig hvor lenge de bør gå for å lukke Aktivitetsringene før dagen er over. Brukere vil også motta unike Månedens utfordringer som er laget kun for dem.

Å lytte til musikk er mer personlig enn noen gang før med en nydesignet Musikk-app som automatisk synkroniserer New Music Mix, Favorites Mix og musikken det lyttes mest til. Med enda flere sanger på håndleddet gjør den problemfrie kombinasjonen av Apple Watch og AirPods musikklytting perfekt for treningsøkter eller når du er på farten.

Trening
Den oppdaterte Treningsøkt-appen inkluderer nå autosett for svømmetreningsøkter i basseng og nye bevegelses- og hjertefrekvensalgoritmer for høyintensitets intervalltreningsøkter (HIIT). Med watchOS 4 kan kunder som gjennomfører sammenhengende treningsøkter eller trening for en triathlon kombinere flere treningsøkter for å registrere totale kalori- og tidsmålinger.

Med GymKit vil kunder som bruker kardioutstyr snart kunne koble Apple Watch direkte til tredemøller, ellipsemaskiner, ergometersykler og stepmaskiner fra globale produsenter som Life Fitness og Technogym med ett trykk. For første gang kan data som ikke tidligere er overført mellom smartklokken og treningsmaskinen, synkroniseres sømløst – inkludert kalorier, avstand, hastighet, etasjer gått, stigning og tempo. Dette resulterer i mer nøyaktige målinger – med mindre enhetsadministrasjon.

Urskiver og remmer
I tillegg til Siri-urskiven, puster nye Toy Story-urskiver liv i Pixar-karakterer som Woody, Jessie og Buzz Lightyear, mens kaleidoskop-urskiven gjør statiske bilder til fascinerende mønstre. Nye komplikasjoner inkluderer Spilles nå og Apple News.

I dag introduserte Apple også nye remfarger for sommeren, som gir kunder enda flere muligheter til å uttrykke sin personlige stil. Denne sesongens utvalg inkluderer fargesterke Sports Band-remmer, en knallgul Classic Buckle og Nike Sport Band-modeller som matcher Nike Air VaporMax Flyknit Day to Night-kolleksjonen. For å feire mangfold og inkludering tilbyr Apple også en Pride Edition-rem i vevet nylon i regnbuefarger.

Person-til-person-betalinger med Apple Pay
Med watchOS 4 kan Apple Watch-brukere gjennomføre og motta personlige betalinger raskt, enkelt og sikkert med venner og familie ved hjelp av Apple Pay, fra Meldinger eller ved hjelp av Siri. Når brukere får betalt, mottar de pengene på den nye Apple Pay Cash-kontoen sin og kan umiddelbart bruke dem til å betale andre, gjennomføre kjøp ved hjelp av Apple Pay i butikker og apper, eller overføre dem til bankkontoen.

Priser og tilgjengelighet
watchOS 4 vil bli tilgjengelig i høst som en gratis oppdatering for Apple Watch-klokker sammenkoblet med iPhone 5s og nyere på iOS 11. WatchKit for watchOS 4 er tilgjengelig umiddelbart for medlemmer av iOS-utviklerprogrammet på developer.apple.com. Du finner mer informasjon på apple.com/watchos-preview. Funksjoner kan bli endret. Enkelte funksjoner er ikke tilgjengelig i alle regioner. My Favorites Mix og My New Music Mix krever et Apple Music-abonnement. Person-til-person-betalinger og Apple Pay Cash vil være tilgjengelig i USA på iPhone SE, iPhone 6 og nyere, iPad Pro, iPad femte generasjon, iPad Air 2, iPad mini 3 og nyere og Apple Watch.

App Store
«Apple lanserte i dag splitter nye App Store, designet fra grunnen av for å gjøre det enklere å finne nye spill og apper. Nydesignede App Store er full av spennende saker og redaksjonelt innhold. Den har fått en ny I dag-fane som oppdateres daglig, i tillegg til nye Spill- og Apper-faner. Fengslende saker, dyptgående intervjuer, nyttige tips og samlinger av uunnværlige apper og spill fremhever Apples unike perspektiv og bidrar til å informere, hjelpe og inspirere kunder hver eneste dag. App Store-kunder har lastet ned mer enn 180 milliarder apper, og Apple har betalt ut mer enn 70 milliarder amerikanske dollar til utviklere siden App Store ble lansert i 2008. Det er verdens mest aktive marked for programvare.»

I dag
«Alt starter med I dag-fanen, et daglig stoppested for all informasjon om spill, apper og appkultur. Gjennom dyptgående artikler og intervjuer fylt med lekre illustrasjoner og videoer vil App Stores globale redaktørteam dele historiene bak appene og spillene som endrer måten vi lever på, og utviklerne med ideer som forvandler og former verdenen vi lever i. I I dag-fanen vil du finne eksklusive premierer, nye utgivelser og et nytt blikk på gamle favoritter, i tillegg til tips og veiledninger som hjelper kundene med å bruke appene på innovative måter.»

Spill og apper
«Spill er den mest populære kategorien i App Store, og med den nye designen får vi et eget sted kun for spillene. Den vil inneholde anbefalinger om nye utgivelser og oppdateringer, spennende videoer, topplister kun for spill og håndplukkede samlinger. Det blir nå mye enklere å navigere gjennom mer enn en halv million tilgjengelige spill, slik at man kan finne det perfekte spillet – uansett om man er nybegynner eller dedikert gamer.

Apper får også egne faner, slik at kundene finner alt de trenger, bruker og liker – fra fotografering og økonomi til shopping, sosiale medier og mye mer. Apper-fanen vil – akkurat som Spill-fanen – inneholde anbefalinger, videoer og håndplukkede samlinger i 24 kategorier, i tillegg til egne applister.»

Oppdateringer og Søk
«Oppdateringer-fanen gir kundene muligheten til raskt å se hvilke endringer er blitt gjort i favorittappene og -spillene deres i den nyeste oppdateringen. Søk-fanen er forbedret og inneholder redaksjonelt innhold fra I dag, Spill og Apper. Søk etter navn, kategori, utvikler eller emne. Du vil motta relevante resultater for apper og spill i tillegg til redaksjonelle artikler, samlinger og kjøp i app.»

Produktsiden for apper
«Hver app i App Store har en egen produktside. Apple har gitt opplevelsen en ny design, slik at utviklere kan fremheve appene sine med mer engasjerende innhold, slik at kundene ser det viktigste innholdet før de laster ned appen. Utviklere kan sende inn opptil tre videoer som viser fram appen og opptil fem skjermbilder. Disse kan nå lokaliseres, slik at kunder i alle land kan få en tilpasset versjon av videoen. Anerkjennelser som Redaktørens utvalgte og plasseringer på topplister fremheves, i tillegg til Kjøp i app og kunderangeringer og -anmeldelser.»

Kjøp i app
«Apple har også gjort det enklere å finne kjøp i app i App Store. Kjøp i app vises på produktsiden til appen og i søkeresultatene, og redaktørene kan fremheve dem i I dag, Spill og Apper. Kundene kan nå begynne å gjøre kjøp i app allerede i App Store, og de kan gå direkte til utviklerens app eller spill for å fullføre kjøpet. »

Tilgjengelighet
«Nye App Store kommer i iOS 11. Førlanseringsversjonen av iOS 11 for utviklere er tilgjengelig for medlemmer av iOS Developer Program på developer.apple.com fra og med i dag, og et offentlig betaprogram blir tilgjengelig for iOS-brukere senere denne måneden påbeta.apple.com.

iOS 11 blir tilgjengelig i høst som en gratis programvareoppdatering for iPhone 5s og nyere, alle iPad Air- og iPad Pro-modeller, femte generasjon iPad, iPad mini 2 og nyere og sjette generasjon iPod touch.»

MacOS High Sierra
Fra Apples pressemelding:

Apple File System
«Apple File System (APFS) gir forbedret ytelse, sikkerhet og stabilitet for data og er en plattform som legger til rette for framtidige innovasjoner. APFS er en avansert arkitektur som er optimalisert for dagens massive lagringsteknologier, og utfører dagligdagse handlinger som kopiering av filer og mapper på et øyeblikk. Denne nye arkitekturen bidrar også til å beskytte data ved strømbrudd og systemkrasj og holder filene beskyttet med innebygd kryptering. macOS High Sierra har også fullstendig lese- og skrivekompatibilitet med HFS-disker og -data og er utviklet for å legge til rette for fremtidige utviklinger innenfor lagringsteknologi.»

High-Efficiency Video Coding
«Støtte for HEVC (H.265) gjør det mulig å strømme og spille av 4K-videofiler i utrolig kvalitet med opptil 40 prosent mindre filstørrelse enn den nåværende H.264 standarden. Med HEVC gjør Apple det mulig å strømme video i høy kvalitet via nettverk som tidligere kun var i stand til å strømme i HD-kvalitet. Samtidig leverer maskinvareakselereringen i de nye iMac- og MacBook Pro-modellene rask og strømeffektiv HEVC-koding og -redigering. »

Metal 2
«Metal er den raskeste og mest effektive måten å utnytte GPU-kreftene i Macen på. Metal 2 har forbedret API og ytelse, slik at utviklere kan lage raskere apper. Blant nyhetene er støtte for maskinlæring for bruk med talegjenkjenning, behandling av naturlig språk og datasyn. Kombinasjonen Thunderbolt 3 og Metal 2 gjør det mulig for brukere med større behov å ta i bruk kraftige, eksterne GPU-er. External Graphics Developer Kit gir utviklere all maskinvaren og programvaren de trenger for å optimalisere appene sine.»

Virtuell virkelighet
«macOS High Sierra har støtte for utvikling av VR-innhold, slik at utviklere kan skape engasjerende spill-, 3D- og VR-opplevelser på Macen. Dette er mulig ved å utnytte ytelsen i Metal 2 og den nyeste Mac-maskinvaren. Ledende VR-selskaper samarbeider med Apple om å skape VR-innovasjon på Mac-plattformen med funksjoner som kommer senere i år. Valve optimaliserer SteamVR-plattformen for macOS og gjør det mulig å koble til HTC Vive-hodesettet sitt, mens Unity og Epic gjør VR-verktøyene sine tilgjengelige for macOS. Senere i år vil også Final Cut Pro X komme med støtte for profesjonelle 360-graders arbeidsflyter med mulighet for å importere, redigere og eksportere 360-graders video.»

Bilder
«Bilder i macOS High Sierra får et nytt, fast element i form av et sidepanel som inneholder albumer og organiseringsverktøy. Redigeringsvisningen er oppdatert med kraftige, nye verktøy, blant annet Kurver, for finjustering av farger og kontrast, og Selektiv farge, for justeringer innenfor et avgrenset fargeområde. Live Photos kan nå redigeres med morsomme effekter, og Minner deler brukerens bilder og videoer inn i flere nye emner. Bilder har nå støtte for redigering med eksterne apper, slik at Photoshop, Pixelmator og andre apper kan startes direkte fra Bilder.»

«Alle endringer arkiveres tilbake til Bilder-biblioteket. Og for første gang er det nå støtte for tillegg fra tredjeparter, slik at brukere kan få tilgang til trykk- og publiseringstjenester som Animoto, ifolor, Shutterfly, WhiteWall og Wix direkte fra Bilder-«appen.

Andre appforbedringer
• Safari kan automatisk bruke Leser til å åpne artikler i et rent og ryddig format, mens Autoplay Blocking hindrer at medieinnhold med lyd spilles av automatisk i nettleseren.
• Intelligent Tracking Prevention i Safari bruker maskinlæring til å identifisere og fjerne sporingsdata som brukes av annonsører til å følge brukerens nettaktivitet.
• Mail-søk blir raskere og enklere med Topptreff, som plasserer de mest relevante treffene øverst i brukerens meldingsliste.
• Siri på Mac svarer med en naturlig og mer uttrykksfull stemme. Når Siri brukes sammen med Apple Music, kan den lære seg musikkpreferanser, opprette tilpassede spillelister og svare på musikkspørsmål.
• Notater kan bruke enkle tabeller hvor brukeren kan skrive i celler, gjøre endringer og flytte rader og kolonner.
• Spotlight kan vise flyreiseinformasjon, inkludert avgangs- og ankomsttider, forsinkelser, gater, terminaler og en oversikt flyets reise i kartformat.
• iCloud File Sharing lar brukerne dele filer fra iCloud Drive med hvem som helst, og gjør det mulig å samarbeide med andre.

iOS 11 beta
Dette forklarer Apple:

«Førlanseringsversjonen av iOS 11 for utviklere er tilgjengelig for iOS Developer Program-medlemmer på developer.apple.com fra i dag, og et offentlig betaprogram vil være tilgjengelig for iOS brukere senere denne måneden på beta.apple.com.

iOS 11 vil bli tilgjengelig i høst som en gratis oppdatering for iPhone 5s og nyere, alle iPad Air og iPad Pro modeller, iPad femte generasjon, iPad mini 2 og nyere og iPod touch sjette generasjon. Person-til-person-betalinger og Apple Pay Cash vil være tilgjengelig i USA på iPhone SE, iPhone 6 og nyere, iPad Pro, iPad femte generasjon, iPad Air 2, iPad mini 3 og nyere og Apple Watch i høst.»

Maskinvare
Det var iMac Pro og kanskje iPad Pro 10,5 som var høydepunktet for mange på maskinvarefronten:

HomePod
Apples Siri-høyttaler med lydkvalitet i fokus lanseres ikke i Norge med det første – først ut er USA i desember. Pris: 349 dollar.

Apple:

«HomePod har en stor, Apple-designet basshøyttaler for dyp, ren bass og et sett med syv stråleformende diskanthøyttalere som gir ren høyfrekvent akustikk og utrolig presis retningskontroll. Den kraftige, innebygde teknologien sørger for å gjengi musikken i hele sin fylde, akkurat slik den ble spilt inn. HomePod kommer i salg i desember, i første omgang i Australia, Storbritannia og USA.»

«HomePod er designet for talekontroll og har hele seks mikrofoner, slik at du kan styre den fra den andre enden av rommet selv om du spiller høy musikk. Sier du «Hei Siri, jeg liker denne sangen», tar HomePod og Apple Music jobben som musikkekspert og lærer seg hva du liker blant hundrevis av sjangere og stemninger og titusener av spillelister, og musikkpreferansene deles på tvers av enhetene dine. Siri kan også håndtere avanserte søk i musikkbiblioteket. Du kan stille spørsmål som «Hei Siri, hvem spiller trommer?», og du kan opprette en delt Neste-kø med resten av familien. HomePod, Apple Music og Siri gir den beste musikkopplevelsen i hjemmet, med reklamefri strømming direkte til HomePod.»

 • HomePod er under 18 cm høy og et resultat av flere år med nyskapende løsninger innen maskinvare og programvare:
 • Apple-designet oppovervendt basshøyttaler, kombinert med den spesialutviklede A8-chipen, gir basskontroll i sanntid og sørger for at høyttaleren spiller en dyp og ren bass med lite forvrengning.
 • Et sett med syv retningsstyrte diskanthøyttalere, hver med en egen forsterker, gir en balansert, myk klang og presis retningskontroll.
 • Den Apple-designede A8-chipen er hjernen i den nyskapende lydopplevelsen.
 • Automatisk romtilpassingsteknologi gjør at HomePod raskt registrerer hvor i rommet den er plassert – enten det er i et hjørne, på et bord eller i en bokhylle – og lyden optimaliseres i løpet av noen få sekunder.
 • Seks mikrofoner med avansert ekkoreduksjon gjør at Siri forstår hva du sier, uansett om du står like ved eller i den andre enden av rommet og spiller høy musikk.
 • Siri-lydbølger på toppen viser når Siri er aktivert, og integrerte berøringskontroller gjør det enkelt å navigere.
 • Automatisk gjenkjenning og to balanserte høyttalere bruker både direkte og reflektert lyd, noe som gir et ekstremt fyldig lydbilde.
 • Det enkle oppsettet er like intuitivt som på AirPods – bare hold iPhone ved siden av HomePod, så er den klar til å spille av musikk etter noen få sekunder.
 • Sikkerhet og personvern ligger i bunnen av all utvikling av maskinvare, programvare og tjenester fra Apple. Straks «Hei Siri» er registrert lokalt på HomePod, blir all informasjon som sendes til Apples tjenere, kryptert og sendt via en anonym Siri-ID.

5. juni 201721:25

HomePod-pris: 349 dollar

5. juni 201721:23

HomePod lanseres i USA, Storbritannia og Australia i desember.

5. juni 201721:20

Støtter HomeKit

5. juni 201721:19

nyheter, sport, været, trafikken, podcast, alarm og timer, meldinger…

5. juni 201721:19

Siri er selvsagt integrert, du kan spørre henne om ting som «hvem er denne trommisen» og selvsagt be om låter

5. juni 201721:17

Den er spesiallaget for Apple Music – usikkert om Spotify vil fungere.

5. juni 201721:17

Høyttaleren kan simulere surround-lyd ved å vite hvor den skal sende lyden ut i rommet på en spesiell måte – den kjenner jo rommet ditt allerede

5. juni 201721:16

Den er ikke trådløs

5. juni 201721:15

Høyttaleren analyserer rommet for å gi bedre lyd

5. juni 201721:14

Det er mye hjerne i høyttaleren, hevder Schiller – det er lydkvalitet som står i fokus

5. juni 201721:14

Bruker A8-brikken

5. juni 201721:13

HomePod-høyttaleren ser ut som en Mac Pro

5. juni 201721:08

iOS 11-utviklerbeta kommer på tampen av måneden, høsten for alle som vil teste men som ikke er utviklere

5. juni 201721:04

Tap på låsskjermen med Pencil, og dine siste notater hentes frem.

5. juni 201721:03

Notes-appen med dokument-scanner

5. juni 201720:58

Selv om du kun kjører en app i fullskjerm, kan du dra og flytte opp til flere bilder samtidig ved å sveipe med din andre hånd

5. juni 201720:56

..Box og en rekke andre

5. juni 201720:56

Files støtter iCloud, DropBox og OneDrive

5. juni 201720:56

Filer-app for iPad: http://itavisen.no/2017/06/05/en-ny-filutforsker-app-kan-gjore-ipad-pro-mye-bedre/

5. juni 201720:55

DRAG AND DROP – bilder, tekst, URL-er!

5. juni 201720:55

Dock-en kan hentes frem hvor som helst. Du kan dra apper fra den og få frem en app switcher som ser ut som Mission Control på Mac.

5. juni 201720:54

Du kan kaste en HAUG med apper i dock-en! Endelig! Dette er den største iOS-oppdateringen til iPad ever.

5. juni 201720:53

iPad Pro 9,7 ser ut til å være død

5. juni 201720:53

Kan handles neste uke

5. juni 201720:53

Kan kjøpes med 512GB lagringplass og LTE

5. juni 201720:53

Lanseres med iOS 10 – 11 kommer i høst

5. juni 201720:52

Støtter USB 3 og kjapp lading

5. juni 201720:52

Lightning, ikke USB. Starter med 64GB lagringsplass.

5. juni 201720:51

Retina Flash

5. juni 201720:51
f/1.8. Selfie-cam på 7MP
5. juni 201720:51

10 timer batterilevetid

5. juni 201720:50

Det hevdes bedre bilderedieringsyteslse sammenlignet med en Intel Core i7-brikke.

5. juni 201720:47

30 prosent kjappere CPU sammenlignet med A9X. 40 prosent kjappere grafikk.

5. juni 201720:46

Seks kjerner CPU. Tre av dem høy-ytelse. 12 kjerner GPU!

5. juni 201720:46

A10X Fusion

5. juni 201720:45

Vet hva du ser på for å spare på batteriet ved å nedjustere HZ-en

5. juni 201720:45

Apple Pencil fungerer bedre med den nye skjermen – 20ms etterslep

5. juni 201720:45

Dette har vi hørt som rykte tidligere, nå skjer det altså

5. juni 201720:44

Alt vil se mye bedre ut i aksjon

5. juni 201720:44

ProMotion er bygget inn i det nye panelet. Hva betyr det? 120Hz!!!

5. juni 201720:44

True Tone-panel med «wide color gamut», lav lysrefleksm 600 nits (50 prosent kraftigere baklys.

HDR video

5. juni 201720:43

Begge Pro-modellen får nytt panel

5. juni 201720:43

Samme kropper som tidligere, men 40 prosent mindre ramme og den veier 0,45 kg.

5. juni 201720:42

Stemmer. Så nå kommer det innmat-oppgradering?

5. juni 201720:41

iPad Pro: to modeller.

5. juni 201720:40

IPAD

5. juni 201720:37

Pokemon Go får støtte for ARKit noe som visstnok vil få spillet til å se penere ut

5. juni 201720:37

«Verdens største AR-plattform»

5. juni 201720:36

ARKit – åjada, Apple satser på AR, det vet vi fra før av. De satser jo også på VR. Alle selskap satser på begge hester for tiden.

5. juni 201720:28

App Store ser nå ut som Apple Music

5. juni 201720:26

I-app-kjøp listes opp på App Store så bruker slipper å leste i appen.

5. juni 201720:25

Apple lover å godkjenne apper mye kjappere – maskiner og mennesker godkjenner.

5. juni 201720:24

App Store får et HELT nytt grensesnitt

5. juni 201720:21

APP STORE

5. juni 201720:21

Apple Music: se hva vennene dine lytter til

5. juni 201720:21

Bose, Beats, Libratone osv. er med

5. juni 201720:20

Styr Apple TV-høyttalere fra Apple TV

5. juni 201720:20

Apple TV blir AirPlay 2-knutepunkt

5. juni 201720:20

HomeKit 2!

5. juni 201720:19

Fler-roms-lyd bygges inn i iOS 11

5. juni 201720:19

AirPlay 2!

5. juni 201720:18

Du kan plukke personer som likevel vil kunne melde deg

5. juni 201720:18

«Do Not Disturb While Driving» fungerer automatisk, vet når du kjører

5. juni 201720:18

«Do Not Disturb While Driving»

5. juni 201720:17

Hastigheten på veien i Maps samt hjelp ved filendring

5. juni 201720:17

Maps-appen får støtte innendørs – flyplasser og butikker

5. juni 201720:16

Siri vet også at du f.eks. leste noe om Island – deretter vil nyheter om Island dukke opp i News-appen.

5. juni 201720:15

Autocorrect vet hva du leser og fyller ordene inn fra disse artiklene slik at du kan bruke ordene senere når du skal skrive

5. juni 201720:13

Nye effekter i kamera-appen aper etter ekte kameraer

5. juni 201720:12

Varselsenteret ser ut som låsskjermen når du sveiper den ned

5. juni 201720:11

Skjermlås og varsler kombineres. Hmm.. ok.

5. juni 201720:09

3D Touch-støtte i Control Center

5. juni 201720:09

Helt nytt kontrollsenter!

5. juni 201720:08

Live Photos – nå kan du trimme video og velge hvilken som helst del av klippet som hovedbilde

5. juni 201720:08

Photos blir bedre i iOS 11

5. juni 201720:08

Forbedret videokvalitet i kamera-appen. Depth API for utviklere<font color="6a6a6a» face=»Helvetica Neue, Helvetica, Arial, sans-serif»>.

5. juni 201720:07

HEVC video enkoding er på plass i iOS 11. Bruker mindre plass for 4K-video.

JPEG forsvinner og erstattes med HEIF – bedre bilder, halvparten så store.

5. juni 201720:07

Folk knipser 1 trillioner bilder hvert år med iOS-dingser

5. juni 201720:06

Det som læres synkroniseres på tvers av enheter

5. juni 201720:05

Apple terper på personvern ved å påpeke at Siri lærer på enheten

5. juni 201720:05

Siri skal være mer proaktiv så hun vet hva du ønsker å gjøre før du gjør det

5. juni 201720:05

Siri Kit med støtte for tredjepartsapper som Notes, Omnifocus, WeChat.

5. juni 201720:04

Støtter kun svært utbredte språk.

5. juni 201720:04

Siri kan oversette for deg i iOS 11

5. juni 201720:03

Siri oppgraderes takket være «deep learning» for mer naturlig tale.

5. juni 201720:03

Apple Pay Cash Card – send penger til venner og familie. Du kan betale Apple Pay. Overføre til banken.

5. juni 201720:01

De nyeste meldingen ligger lokalt, resten i skyen.

5. juni 201720:01

Ny app-verktøykasse i iMessage

5. juni 201720:01

Slett en melding på mobilen og den forsvinner på Mac-en, i iOS 11. Yay.

5. juni 201720:00

iOS 11.

5. juni 201719:59

iMac Pro lanseres i desember

5. juni 201719:58

Startpris: 5000 dollar (42 000 kroner)

5. juni 201719:57

1080p Facetime-kamera. VESA-montering. Kjapp SD kortleser.

5. juni 201719:57

Opp til 44 millioner piksler!

5. juni 201719:56

4 x Thunderbolt 3-porter – 10GB Ethernet

5. juni 201719:56

Opp til 128Gb med ECC minne – opp til 4TB SSD

5. juni 201719:55

Radeon Vega med opp til 16GB VRAM og 400 GB i sekundet minnebåndbredde

5. juni 201719:55

Leveres også med 10 eller 18-kjerner

5. juni 201719:55

Maskinen leveres med åtte kjerner Intel Xeon CPU

5. juni 201719:54

Det er ifølge Apple den kjappeste Mac-en noen sinne

5. juni 201719:54

Det kommer en HELT ny iMac: iMac Pro som er kjappere enn dagens Mac Pro og har 5K-panel

5. juni 201719:53

MacBook oppdateres altså med kjappere innmat og starter på 1299 dollar.

5. juni 201719:52

MacBook Air får neppe ny CPU, kun klokket noe høyere og myntet på skoler.

5. juni 201719:52

Alle maskinene kan bestilles i dag, i hvert fall i USA

5. juni 201719:52

MacBook Air får flere MHz

5. juni 201719:51

MacBook og MacBook Pro får Intel Kaby Lake

5. juni 201719:51
Nye iMac starter på 1099 dollar og går helt opp til 1799 dollar. 4K-utgaven kan handles for 1299 dollar. Norske priser kommer vi tilbake med.
5. juni 201719:48

De nye iMac-ene har USB C

5. juni 201719:48

Apple omfavner VR. Husker du det vi skrev tidligere i dag? http://itavisen.no/2017/06/03/siste-nytt-fra-foxconninsider-dette-er-de-to-spennende-apple-prosjektene-ashnazg-og-summers/

5. juni 201719:45

27″ kan leveres med Radeon 570, 575 og 580 med opp til 8GB med VRAM.

5. juni 201719:45

Intel Iris Plus 640 er visstnok 80 prosent kjappere

5. juni 201719:44

Basismodellen utstyres med Intel Iris Plus 640

5. juni 201719:44

iMac får 2 x USB-koblinger med Thunderbolt 3.

5. juni 201719:44

Opp til 50 prosent kjappere SSD og opp til 2TB lagring

5. juni 201719:43

Fusion Drives er å finne på samtlige 27-tommere.

5. juni 201719:43

32GB RAM på den minste 21,5″, 64GB RAM på den største (27″)

5. juni 201719:43

De nye iMac-ene har «selvsagt» nyeste Intel CPU.

5. juni 201719:42

Nye iMac:

Bedre skjermer, 500 nits (43 prosent mer lys). 10 bit dithering. Støtter opp til en milliard farger

5. juni 201719:42

Åpen beta lansere sent i juni – utviklerbeta: i dag

5. juni 201719:41

High Sierra kommer i høst

5. juni 201719:40

Metal for VR!

5. juni 201719:39

Metal støtter også ekstern grafikk med Thunderbolt. Utvikletsett kan bestilles i dag med AMD GPU for å optimalisere apper for ekstern grafikk!

5. juni 201719:39

High Sierra-grensesnittet skal drives av Metal 2. Vi håper på en skikkelig myk opplevelse.

5. juni 201719:37

Metal 2! Enda kjappere spill-ytelse

5. juni 201719:37

Nye Mac-er har maskinvarestøtte for enkoding av dem, allerede.

5. juni 201719:37

H.264 har vært standarden en stund, men nå er det tid for H.265 / HVEC som gjør en bedre jobb med 4K-innhold

5. juni 201719:36

<font color="6a6a6a» face=»Helvetica Neue, Helvetica, Arial, sans-serif»>High Sierra kan kutte tiden det tar å kopiere filer med.. mye.

5. juni 201719:36

Innebygget kryptering, krasj-beskyttelse og sanntidoppretting av filer og mapper, er å finne av nerdy forbedringer i High Sierra.

5. juni 201719:35

Apple File System (kjent fra iOS) bytter ut HFS som standard med High Sierra! Kult. Bedre ytelse?

5. juni 201719:34

Ansiktsnavn synkroniserer nå mellom enheter.

5. juni 201719:33

Photos får flere redigeringsverktøy

5. juni 201719:33

Mail bruker nå 35 prosent mindre diskplass for å lagre epost, og de viktigste meldingen vises øverst

5. juni 201719:32

Safari bruker maskinlæring for å bli smartere til å unngå trackere. Det handler om personvern og ytelse, altså.

5. juni 201719:32

«Intelligent Tracking Prevention» er bakt inn i nye Safari for å stoppe annonse-forfølgelse.

5. juni 201719:31

JavaScript-ytelsen skal være mye bedre i Safari som leveres med High Sierra i løpet av høsten.

5. juni 201719:31

High Sierra fokuserer på under-panseret-forbedringer

5. juni 201719:31

Med High Sierra har Apple laget den kjappeste nettleseren, skryter Apples Craig Federighi

5. juni 201719:29

Navnet på nye MacOS er High Sierra!

5. juni 201719:28

Tid for Mac!

5. juni 201719:27

Apple lover flere avsløringer senere, de går virkelig kjapt igjennom tingene.

Støtte for Core Bluetooth er på plass i det nye klokke-OS-et. På den måten kan klokka kommunisere med helse- og treningsutstyr.

5. juni 201719:26

Apple News kommer til Apple-klokka. Du vil kunne lagre nyheter og lese dem senere på mobilen.

5. juni 201719:25

Klokka får en ny verktøylinje også – fra den kan du vertikalt bla i ferske apper du har brukt.

5. juni 201719:24

watchOS 4 inneholder også en ny musikk-app. Appen mikser automatisk Apple Music slik at du slipper å tenke på det.

5. juni 201719:24

StairMaster, Startac, Technogym og flere andre treningsprodusenter er med for å koble Apple Watch til deres utstyr.

5. juni 201719:23

«Gym connect» ruller ut i løpet av høsten

5. juni 201719:22

watchOS 4 kan kommunisere med treningsutstyr – interessant!

5. juni 201719:21

watchOS 4 vet når du har kommet til enden av svømmebassenget for å automatisk å holde orden på rundene. Kult.

5. juni 201719:21

Trenings-appen får nytt grensesnitt i watchOS 4

5. juni 201719:19

Et nytt «Kaleidoscope»-klokkeansikt er «trippy» og endrer seg når du roterer på kronen

5. juni 201719:18

Klokkeansiktene har små ekstra-funksjoner som automatisk endrer seg i forhold til tid og sted og Apple implementerer et Siri-klokkeansikt

5. juni 201719:17

watchOS 4!

5. juni 201719:16

Apple droppet faktisk skrytetallene fordi de har så mye å snakke om, men forklarer deg at Watch er den mestselgende smartklokka med god margin

5. juni 201719:15

Amazon kommer til Apples TV-app senere i år. «Vi har seks viktige ting å avsløre for deg i dag», forklarer Tim Cook.

5. juni 201719:15

Amazon kommer til Apple TV

5. juni 201719:14

Apple lister opp OS-ene de skal snakke om i følgende rekkefølge: tvOS, watchOS, macOS og iOS

5. juni 201719:08

Apple startet showet med en video om datasentre… Vi venter i spenning til de er ferdige med dette, og skrytetallene – vis oss iPad 10,5 med iOS 11 i stedet

Stikkord: apple, homepod, ios, wwdc17