Brukere som har endret på Android-enheten sin, får opp denne meldingen når de forsøker å laste ned siste Netflix-versjon.
Brukere som har endret på Android-enheten sin, får opp denne meldingen når de forsøker å laste ned siste Netflix-versjon.

Annonse


Netflix blokkerer “endrede” Android-enheter

Netflix har begynt å sende meldinger i Play Store om at “rootede” og ulåste Android-enheter er “inkompatible” med den siste versjonen, og dermed ikke kan lastes ned.

Installerte versjoner fungerer
Har du allerede installert Netflix på enheten din, fungerer den derimot som normalt – men den dukker ikke opp i søkeresultater i Play Store og viser skjermbildet over hvis du forsøker å laste ned siste versjon, nummer 5.0.

– Med vår siste 5.0-versjon baserer vi oss fullt på Widevine DRM-en som tilbys av Google. Derfor vil mange enheter som ikke er Google-sertifisert eller som har blitt endret ikke lenger virke med den siste appen, og disse brukerne vil ikke lengre se Netflix-appen i Play Store, sier Netflix i en uttalelse, i følge Android Police.

Bruker Google-DRM
Widevine er Googles egne DRM (kopieringssperre) som kateforiserer enheter i tre forskjellige sikkerhetssoner, fra å kjøre alle prosesser i et Trusted Execution Environment, TEE (betrodd kjøringsmiljø), til å ikke kjøre noe i TEE i det hele tatt.

Annonse


Det virker som om mange med ulåste eller “rootede” Android-enheter likevel får opp Netflix 5.0 i Play Store avhengig av metoden de har låst opp enheten på. Enheter som har blitt låst opp med Magisk ser for eksempel ut til å virke helt fint.

Skal være mulig å “sideloade”
Mange Reddit-brukere melder at det også skal være mulig å sideinstallere den siste Netflix-versjonen uten problemer.

For enheter som er blokkerte, vil ikke Netflix vises i søkeresultater i det hele tatt, og hvis du besøker Netflix-appen direkte, får du sett feilmeldingen “Your device isn’t compatible with this version.”

Er du blokkert av den siste Netflix-versjonen?

Kilder
Reddit
Android Police1
Android Police2