Acers nye 27-tommers skjerm har 4K-oppløsning, støtte for HDR og 144 Hz G-Sync.
Acers nye 27-tommers skjerm har 4K-oppløsning, støtte for HDR og 144 Hz G-Sync.

Annonse


Acers nye Predator X27 er et råskinn av en spillskjerm, med HDR

Acer Predator X27 kan være det nærmeste vi kommer en perfekt spillskjerm. Den er 27 tommer, har oppløsning i 4K og kommer med G-Sync-støtte med 144 Hz.

Nvidia HDR-design
Den er designet etter Nvidias egen prototype HDR-skjerm, som ble vist frem på CES 2017, og har i tillegg bredt fargespekter og lokalt dimbart baklys.

Den kommer også med “quantum dot”-teknologien som ellers bare er å finne i de siste toppmodell-TV-ene fra Samsung, som lover mørkere svart-nivå og bedre farger.

Acers Predator X27 støtter dessuten både HDR10 og 96 prosent av DCI-P3-fargespekteret, har 1000 nits i lysstyrke og 4 milisekunders responstid.

Annonse


Slår soner helt av når de er svarte
LED-baklyset inneholder også 384 soner som kan slås av individuelt for enda bedre svart-nivå, og skjermen har 178 graders innsynsvinkel.

Skjermen krever derimot seriøs båndbredde for å fungere, og må minst ha et 10-serie grafikkort fra Nvidia med en DisplayPort 1.4-kontakt.

Komprimerer bildet i full oppfriskningshastighet
Det er imidlertid fortsatt ikke nok båndbrede for 4K i 144 Hz med HDR, og X27 bruker derfor 4:2:2 “chroma subsampling,” som er en form for fargekomprimering, for å komprimere bildet når den kjører med full oppfriskningshastighet på 144 Hz.

Den har også en HDMI 2.0-kontakt, men denne er som vanlig begrenset til 4K og 60 Hz.

Det finnes ingen informasjon om pris eller tilgjengelighet for skjermen enda, men det er trygt å anta at den vil et solid innhugg i lommeboken.

Kilde
Acer pressemelding

Annonse