YouTube er den mest populære appen i Telenors mobilnett.
YouTube er den mest populære appen i Telenors mobilnett.

Annonse


Disse appene drar mest mobildata

Mobiloperatøren Telenor har utført dypdemålinger for å finne ut hvilke apper og tjenester som drar mest mobiltrafikk i landet.

YouTube og Facebook øverst
Helt øverst troner YouTube, noe som kanskje ikke er så overraskende ettersom videoinnhold bruker mye data. Facebook følger hakk i hæl, også det en tjeneste som har mye videoinnhold og også bilder. YouTube og Facebook står for henholdsvis 13,5 og 13,4 prosent av mobiltrafikken i Telenors nett.

– Den enorme mengden mobildata som passerer Telenor Norges mobile kjernenett er et godt instrument til å se hva slags tjenester kundene er opptatt av til enhver tid. Det gir oss verdifull innsikt til å utvikle nye digitale tjenester og optimalisere utbygginger og oppgraderinger i mobilnettet, forklarer Magnus Zetterberg, teknologidirektør i Telenor Norge, i en pressemelding.

YouTube og Facebook topper datatrafikklisten til Telenor. Instagram og Snapchat følger på de neste plassene.
YouTube og Facebook topper datatrafikklisten til Telenor. Instagram og Snapchat følger på de neste plassene.

Netflix er på sitt høyeste om kvelden
Videre nedover har vi Instagram (8,4 prosent) som i Telenor-nettet danker ut konkurrenten Snapchat (7,3 prosent). Det stemmer godt med trenden i det globale markedet.

Annonse


Strømmegiganten Netflix er «kun» på en femteplass. Det kan forklares med at personer ofte bruker bredbånd og PC, nettbrett, strømmepinner og -bokser samt spillkonsoller når de «seriefråtser».

Netflix har høyest trafikk klokken 22 om kvelden.

– Dette seermønsteret mener vi har sammenheng med at barna ser YouTube på ettermiddagen før leggetid. Etter at ungene er i seng, finner de voksne fram favorittserien på Netflix, sier Bjørn Ivar Moen, leder for mobil i Telenor Norge,  i pressemeldingen.

Tallene Telenor har publisert gjelder for uke 10.

Hvilke apper og tjenester (tror du) drar mest hos deg?

 

Kilde:
Telenor

Annonse