Annonse


Norske Lifepack: Du ønsker ikke å leve uten en sekk med USB-lading, solceller og høyttaler etter å brukt en

Av: Trond Bie og Martin Kynningsrud Størbu.

Det er i utgangspunktet kanskje en noe drøy påstand, altså tittelen, men for alle som er mobil-avhengige og som farter litt mer rundt enn snittet, er norske Lifepack fra Solgaard Design et produkt fra oven.

Martin og Trond har begge testet produktet samtidig. Under følger våre betraktninger.

Startet selvsagt på Kickstarter
Prosjektet startet på Kickstarter på vårparten i fjor
, men deler av ideen fikk norsk-kanadier og grunder Adrian Solgaard helt tilbake i 2005 (Lifepack-prototypen ble ferdigstilt i januar i fjor) – etter all denne tiden er det norske selskapet klare med sekken sin, som i første øyekast ser ut som de aller fleste andre… til du åpner den.

Annonse


På innsiden finner du nemlig en rekke smarte funksjoner du nok vil ha vanskeligheter med å finne i tilsvarende produkter:

* USB-lader og høyttaler med solcelle-lading
* Rom til bærbar maskin og papirer, såvel som sokker og t-skjorter i den andre delen
* Solid og regnbeskyttende materiale som kan sikres ytterligere med en regnduk gjemt under sekken
* Flaskeåpner
* Glidelåser av god kvalitet (viktig)
* Et par hemmelige rom i ryggdelen
* Flaskeholder på siden
* Lås for å feste den til stoler, bord eller andre ting som er å i nærheten når du setter deg ned

På innsiden fester du høyttaleren.
På innsiden fester du høyttaleren. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Tronds mening
Det er viktig at en sekk føles riktig når du har den på, og kan heves og senkes mens den er i bruk – Lifepack sørger for begge. På baksiden er det nemlig to avlange puter på hver side (og en dempepute i bunn så utstyret ikke tar skade – smart!), noe som sørger for at den former seg godt mot ryggen din, samtidig som strammesnorene er lett tilgjengelige foran.

Noe av det smarteste de har gjort er å gjøre en USB-kabel tilgjengelig slik at du kan lade mobilen og bruke den samtidig, også når du går (bare innrøm det, vi er alle så avhengige!).

Stoffet de har brukt later til å være svært robust, og er det samme vi har i en mindre sekk til rundt 1200 kroner, men som ikke har alle de samme funksjonene.

Dessuten er sekken stor nok til at du uten problemer kan drasse med deg en 15 tommer-bærbar og litt klær for et par dager på et hotellrom, samtidig som den holder orden på papirene dine i en designert plastlomme.

Artikkelen fortsetter under bildene.

Høyttaleren
Det følger også med en høyttaler som fungerer som USB-lader og som drives av solen – den lades via stikkkontakten via USB om du ikke har tid til å vente på solen.

Det hevdes man ikke trenger direkte sollys for å lade opp cellene, men vår erfaring er at dette er en sannhet med modifikasjoner. Det er kanskje mulig ved spesielle forhold, men vi har lagt merke til at den ikke starter ladingen før solen er å skimte mellom skyene.

Lifepack oppgir følgende tall (artikkelen fortsetter under bildet):

Du kan holde det gående ganske lenge, spesielt om været er snilt.
Du kan holde det gående ganske lenge, spesielt om været er snilt. (Ill.: Solgaard)

God lyd
Høyttaleren alene spiller overraskende høyt, og designet minner mye om de første Jawbone-høyttalerne som var populære for noen år siden.

Nå er ikke vårt største ønske når vi går ut og plage andre med musikken vår, men vi ser jo at dette uten tvil er smart når man er på tur i naturen, er på festivaler eller andre steder man setter seg ned i gresset for å nyte sola.

Prisen på Lifepack er 2241 kroner omregnet fra dollar, et beløp vi ikke skal kimse av. Likevel mener vi at prisen er berettiget i forhold til hvor mye man får for pengene. Sekken er god å ha på, har de krikene og krokene man trenger og er attpåtil en smart liten solcelle-drevet ladestasjon og høyttaler.

I tillegg kan man sikre den på enkelt vis når man sitter ute i et travelt bybilde. Jo, også synes vi den tar seg veldig fint ut, den er nemlig veldig anonym i svart. Det er smart, for ofte har man dyr elektronikk i den.

Et godt kjøp. Det er veldig hyggelig at vi ser et produkt som dette komme fra norske hjerner. Mer av dette, Solgaard. Kanskje kommer det en mindre modell senere?

Produktet takler regntunge dager på en utmerket måte både med og uten ekstra beskyttelse (artikkelen fortsetter under bildene):

Martin, din tur.

Martins mening
Som en sekkfantast, hvis det er ut som kan brukes, har jeg hatt mange forskjellige sekker opp gjennom årene. Dette gjelder både tursekker og hverdagssekker til jobb- og skolebruk.

Felles for sistnevnte er at jeg ikke har klart å finne noe som passer perfekt, men med Lifepack er vi muligens så nærme man som mulig. Den er svært behagelig å ha på seg, selv om man bærer tungt.

Én ting jeg kanskje savner på komfortpunktet, er en brystreim for å avlaste ryggen når oppakkingen er som mest. Trond kan skrive under på det samme.

Enn så lenge tilsier ikke været at vi kan teste den under varme forhold, så det er litt for tidlig å si om man blir klam på ryggen på solskinnsdager.

Sekken er også svært pen i grå.
Sekken er også svært pen i grå. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)
Lifepack har egen polstret lomme for solbriller.
Lifepack har egen polstret lomme for solbriller. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)

Jeg får plass til så mye
Det jeg kanskje liker best med sekken er alt jeg får plass i den. I det fremste rommet er det nok av plass til penner, en solbrille (i en polstret lomme), eventuelle notatbøker og smårask.

Hovedrommet ser egentlig ikke så stort ut, men når man åpner det ser man hvor massivt det er. Den dedikerte og polstrede PC-lommen er kjekk å ha, i tillegg er det egne lommer for plass til regninger og andre dokumenter. Best av alt er at jeg kan ta med meg kamerautstyret mitt. Ja, det er nemlig plass til et kamera på speilrefleksstørrelse med tilbehør.

Man må heller ikke glemme smålommene på sidene, med plass til flaske, og foran på skulderreimene. I sistnevnte kan man oppbevare viktige saker som pass og kanskje et par ørepropper.

Med den integrerte låsen kan man låse samtlige rom samtidig.
Med den integrerte låsen kan man låse samtlige rom samtidig. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)

Martin: – Laderen og høyttaleren er høydepunktet
Den kombinerte laderen og høyttaleren er også et høydepunkt ved Lifepack. Ikke bare spiller den god nok musikk til sitt bruk, men den kan også lade enhetene dine når du er på farten.

Den ene USB-kontakten er på 2 ampere og lader en iPad Pro uten problemer. Genialt. Norge har ikke akkurat lysforhold til slike små solcelleenheter, så jeg vil anbefale deg å lade batteripakken/høyttaleren før du reiser på tur. Den vil uansett lade litt via solen, men det kommer til å ta tid.

En sekk blir kanskje aldri perfekt, og det er heller ikke Lifepack. For det første er sekken ganske tung, selv uten høyttaleren på plass. Og den er nesten nødt til å være på plass, ellers er det nærmest full åpning til tingene i det fremste rommet. Her skulle jeg sett at Lifepack hadde en løsning for å dekke til hulrommet når høyttaleren ble igjen hjemme.

Det neste punktet er jeg kanskje alene om, men glidelåshankene klirrer litt når man beveger seg rundt med sekken på. For en som har fobi mot alskens ulyder og prøver å gli usett inn i bybildet, er ikke denne sekken av den diskré sorten. I hvert fall ikke på akkurat dét punktet.

Ellers er det en svært imponerende sekk og det er gøy å se hva personer faktisk kan få til med hjelp av fellesskapet. Lifepack er jeg såpass fornøyd med at den har overtatt for min dedikerte kamerasekk på reisefot.

Annonse