Julian Oliver brukte en slik skriver fra HP.
Julian Oliver brukte en slik skriver fra HP.

Annonse


Denne skriveren er ekstra ond

Tidligere i år avdekket Aftenposten flere falske basestasjoner i Norge. Disse kan brukes for å se trafikk som anrop og tekstmeldinger for mobiler som er tilkoblet.

Dårlig skjulte basestasjoner
Tyskeren Julian Oliver har latt seg fascinere av dårlig skjulte basestasjoner i landet, blant annet massive antenner forkledd som et palmetrær, eller falske lamper.

Nå har han vist frem sin egen variant av en falsk basestasjon. Oliver har bygget inn en GSM-stasjon som kan brukes for å lure mobiler til å koble til den fremfor en ekte basestasjon, inn i en skriver.

«I lengre tid har jeg vært interessert i de bisarre designvalgene om å forkle basestasjoner som andre ting som trær. Derfor bestemte jeg meg for å bygge inn en i en skriver – det mest utbredte objektet innendørs – og har klart å motvirke folks underforståtte tillit til disse teknologiene», forteller han til Ars Technica.

Annonse


En bekymret Oliver
Planen bak prosjektet er ikke en kreativ kontorspøk, men i stedet ønsker han å vise svakhetene ved de mobile signalene smarttelefonene vår er avhengige av.

«GSM er så ødelagt og telefonene våre er så desperate etter å koble til at de hopper på alt som ser ut som en basestasjon. ISMI-fangere blir ofte koblet opp i forbindelse med protester. Det er bekymringsverdig når du ser aktivister organiserer via SMS eller samtaler», sier Oliver.

Den skriver-baserte falske basestasjonen er laget med en Raspberry Pi, programvaredefinert BladeRF-radio, to GSM-antenner og skriveren HP Laserjet 1320.

 

Kilder:
Ars Technica,
Julian Oliver

Annonse