Slik ser den nye funksjonen ut i aksjon.
Slik ser den nye funksjonen ut i aksjon.

Annonse


Slik aktiverer du denne smarte macOS-funksjonen om du har Apple Watch

Tidligere i uken ble macOS Sierra rullet ut til brukere etter å ha vært i beta en god stund.

Oppdatert kl 08:11,
Denne funksjonen er kun tilgjengelig for Mid-2013 eller nyere og maskinene må kjøre macOS Sierra. Det er også påkrevd at telefonen kjører iOS 10.

Flere nye funksjoner
macOS Sierra (10.12) er oppfølgeren til OS X El Capitan (10.11) og har en rekke nye funksjoner. Blant annet har Siri nå kommet til skrivebordet og det er gjort store forbedringer til Photos.

En av de mer hendige oppdateringene er at du nå kan benytte din Apple Watch til å låse opp maskinen slik at du slipper å skrive inn passordet hver gang.

Annonse


Steg 1
Funksjonen som heter «Auto Unlock» fungerer slik at det er nok at din Apple Watch-smartklokke er i nærheten av maskinen din for å låse den opp.

Det første du må gjøre for å få tilgang til denne funksjonen er å sørge for at klokken din er oppdatert til siste versjon, altså watchOS 3.

Dette gjør du ved å åpne Apple Watch appen på iOS enheten din og åpne Software Update under «My Watch» seksjonen.

Steg 2
Etter å ha oppdatert til nyeste versjonen av watchOS så må du også sørge for at to-faktor autentisering er aktivert for din Apple-ID.

Dette gjør du ved å gå til System Preferences, via iCloud, trykk på Account Details og velg Security fanen. Trykk på knappen for å sette opp To-faktor autentisering.

Dette er innstillingen for å sette opp to-faktor autentisering i System Preferences.
Dette er innstillingen for å sette opp to-faktor autentisering i System Preferences. (Ill.: Skjermdump)

Les også: Han fikk ikke jobb i eple-butikken, det de ikke visste var at han var ansvarlig for å få macOS til å kjøre på Intel-prosessorer.

Steg 3
Når disse stegene er gjennomført må du aktivere funksjonen for å tillate at Apple Watch kan låse opp maskinen.

Dette gjør du via System Preferences –> Security and Privacy –> Sett en hake i det nye feltet «Allow you Apple Watch to unlock your Mac». Du vil bli spurt om å skrive inn maskin-passordet ditt og du må ha en kode aktivert for Apple Watch også.

Husk at alle enheter må være koblet til samme Apple ID.

Voila! Nå kan du benytte klokken din for å låse opp maskinen.

Kilde:
Forbes

Annonse