Dette Indiegogo-prosjektet virket lovende, men falt helt sammen.
Dette Indiegogo-prosjektet virket lovende, men falt helt sammen.

Annonse


De samlet inn 20 millioner på en Indiegogo-kampanje

I 2014 lanserte det San Francisco-baserte selskapet Skully et meget spennende prosjekt på folkefinanseringsstedet Indiegogo.

En smart sykkelhjelm
De skulle lage den første motorsykkelhjelmen med utvidet virkelighet. Det er tydeligvis noe folk ønsker seg og kampanjen samlet inn nesten 2,5 millioner dollar, drøyt 20 millioner med dagens kurs, fra 1940 støttespillere.

Tidligere denne måneden annonserte selskapet at de stenger dørene, der de begrunner det med «uforutsette utfordringer og omstendigheter som var uten for deres kontroll». I et nylig søksmål kommer det dog en annen forklaring.

Ifølge påstandene brukte ikke grunnleggerne, brødrene Marcus og Mitch Weller, pengene på forskning og utvikling: I stedet ble de brukt på raske biler og damer.

Annonse


Les også: Støttet du dette Kickstarter-prosjektet kan du se langt etter pengene dine.

Strippeklubb og raske biler
Isabelle Faithhauer, den tidligere assistenten til duoen, står bak søksmålet og hevder Weller-brødrene «brukte pengenr til Skully på en slik uredelig måte som fikk selskapet til å stå frem som en bløff».

Ifølge henne ble hun stadig nødt til å bokføre på en slik måte som var tilpasset for å lure Skully-investorene til å tro at midlene faktisk ble brukt på bedriften. I stedet skal pengene ha blitt brukt på Weller-duoens egne, personlige utgifter.

Dette er noen av de angivelige personlige utgiftene:

  • Leie av brødrenes personlige leilighet i San Francisco.
  • 80 000 dollar utbetalt i kontanter til en ukjent medgrunnlegger. Skjult som utgifter for en tur til Kina.
  • Helgeleie av en Lamborghini.
  • En Dodge Viper.
  • Enda en Dodge Viper etter den første var innblandet i en ulykke.
  • Fire motorsykler.
  • 2000 dollar for limousinturer i Florida.
  • 2000 dollar ble brukt på et strippeklubb kalt «De Ja Vu».
  • 2345 dollar på malerier.
  • En tur på førsteklasse til Hawaii.

https://youtube.com/watch?v=ZdcWd594lRw

Hører til sjeldenhetene
Dette er ikke første gang vi ser folkefinansierte kampanjer som går dukken, og dessverre er det ikke unikt at personene bak kampanjene ikke er helt ærlige. Heldigvis hører det sjeldenhetene til.

I mai skrev vi om David Boe som skal ha brukt deler av pengene han og partneren Ryan Grayston samlet inn på Kickstarter, på et nytt hus.

 

Kilde:
Lanesplitter

Annonse