Opera hevder deres nettleser holder det gående lenger med en annen testprosedyre enn Microsoft.
Opera hevder deres nettleser holder det gående lenger med en annen testprosedyre enn Microsoft.

Annonse


Opera slår tilbake mot Microsofts batteri-påstander

Microsoft har startet litt av en batteri-krig med denne testen der de selvsagt kårer egen nettleser til den beste hva angår batterilevetid på laptoper.

Oppdatert, 23:04:

Klippet under viser Opera med og uten batterisparer, og konkurrerer ikke mot Edge. Se batteritallene mot Chrome og Edge under.

«Opera Developer (39.0.2248.0) med innebygget annonse-blokkerer og batterisparer på holdet gående 22 prosent lenger enn Edge (25.10586.0.0) på en laptop med Windows 10, 64-bit, og 35 prosent lenger enn den nyeste Chrome-versjonen (51.0.2704.103)».

Annonse


Her er batteritallene til Opera:

Operas batteritest med nettleserens sparemodus aktivert.
Operas batteritest med nettleserens sparemodus aktivert.

– Nei, vi er bedre
Opera kom inn på andreplass (6 timer og 18 minutter), og gjorde det derfor mye bedre enn Chrome som havnet på sisteplass med 4 timer og 19 minutter.

Dette er selvsagt ikke nok for det en gang norske selskapet, nå ønsker de å demonstrere at Opera er mye smartere å bruke på laptoper enn Microsofts Windows 10-nettleser Edge.

Slik testet de
I testen er batteriene på de bærbare maskinene på 100 prosent, mens de laster og blar i nettsidene chicagotribune.com, elitedaily.com, faz.net, latimes.com,mashable.com, mlive.com, nj.com, nydailynews.com og dette YouTube-klippet (instruksjonene finner du hos Opera), med og uten Operas strømsparer på.

Vi har spurt Vivaldi om en kommentar til den pågående batteri-krigen.

 

Kilde:
Opera

Annonse