Google Chromebook gjør det svært godt i USA.
Google Chromebook gjør det svært godt i USA.

Annonse


For første gang selger Chromebook bedre enn Mac

Rykende ferske tall fra analyseselskapet IDC viser at det ble solgt flere Google Chromebook-PC-er enn Mac-er USA i løpet av årets tre første måneder.

Skolesuksess
Selskaper som Dell, Acer og Lenovo solgte tilsammen over to millioner Google Chromebooks. Til sammenligning ble det solgt 1,76 millioner Mac-er, og dette er den første gangen at Googles Chromebooks gjør det bedre enn Apples maskiner.

De rimelige Chromebookene er blitt en massiv suksess i amerikanske skoler og det kan blant annet skyldes den lave inngangsbilletten, rundt 200 dollar, 1600 kroner, og oppover, og enkeltheten.

På slutten av fjoråret la ikke Apple-sjef Tim Cook skjul på at han var lite begeistret for Chromebookenes suksess på amerikanske skoler.

Annonse


Blir mer attraktivt
De gode tallene til Google kan også bety trøbbel for Microsoft som sliter med å tiltrekke seg utviklere til Windows 10-plattformen samtidig som pilen for PC-markedet peker nedover. Operativsystemet har uansett klart å hanke inn 300 millioner brukere på rekordtid.

Under Googles I/O-konferanse bekrefter selskapet at Android-apper blir tilgjengelig i Chrome OS, noe som vil gjøre Chromebooks enda mer attraktive.

 

Kilde:
Business Insider,
The Verge

Annonse