MacBook Pro utstyres trolig med 3D Xpoint SSD-er i år. Dette fordi den nye lagringsteknologien endelig støtter NVMe-interfacet.
MacBook Pro utstyres trolig med 3D Xpoint SSD-er i år. Dette fordi den nye lagringsteknologien endelig støtter NVMe-interfacet.

Annonse


Apple kan komme til å knuse konkurrentene med nye super-SSD-er

Det var sommeren i fjor at Intel avslørte 3D Xpoint, en ny minnetype selskapet mener er et gjennombrudd innen lagringsteknologi.

Les også: Denne geniale dingsen løser et stort MacBook-problem.

Kan komme i MacBooks først
Hvorfor? Fordi 3D Xpoint er 1000 ganger kjappere, og har lenger varighet enn NAND Flash-lagring – ikke minst er minneteknologien presset sammen ti ganger mer enn DRAM-brikker man finner i dagens maskiner.

Intel og Apple har et tett samarbeid, noe som kan bety at MacBooks får dette først. Dessuten har Apple pengebingen til å betale for dette slik at de får eksklusivitet en periode.

Annonse


Støtter endelig NVMe
3D Xpoint støtter nå NVM Express (NVMe) SSD-protokollen, et lynkvikt grensensitt som er kjappere enn AHCI-protokollen som begynner å dra på årene.

Ikke minst bruker allerede Apples MacBooks med Retina NVMe-teknologi – derfor kan Apple trolig komme kjapt i gang med dette.

3D Xpoint grovt forklart.
3D Xpoint grovt forklart.

– Revolusjonerende
– Et av de største hindrene i moderne databehandling er tiden prosessoren bruker for å få tak i data som ligger på lagringsenheter. Denne nye minnekategorien er en revolusjonerende teknologi som åpner for rask tilgang til enorme datasett, og muliggjør helt nye applikasjoner, sier Mark Adams, President i Micron i pressmeldingen, skrev vi i juli. Micron samarbeider med Intel om dette.

Kilde:
MacRumors

Annonse