Acer Predator X34 er rett og slett en herlig skjerm.

Annonse


TEST: Dette er den råeste PC-skjermen vi har testet

I desember tok undertegnede turen til København for å se på Acers nye spillokuserte portefølje bestående av stasjonære og bærbare PC-er, et nettbrett og noen meget spennende skjermer.

Spesifikasjoner
Mens spill-PC-en Acer Predator G9 banket beistet til Multicom, Kunshan P870, i en laptop-duell, var vi mildt sagt skuffet over nettbrettet Predator 8. Så hvordan er egentlig skjermen, Predator x34?

La oss se på spesifikasjonene først:

  • Størrelse: 34-tommers buet, ekstra bred skjerm.
  • Oppløsning: 3440 x 1440 piksler ved 75 Hz (kan overklokkes til 100 Hz).
  • Kontrastforhold: 100000000:1.
  • Responstid: 4 ms.
  • Høyttalere: Stereo, 7 watt.
  • Grensesnitt: DisplayPort, HDMI, USB 3.0, hodetelefonutgang.
  • Pris: 11 987 kroner.

For å kunne drive den heftige spillskjermen, brukte vi Multicom  Kunshan P870 som vi testet tidligere denne måneden. Den har rå spesifikasjoner og har ingen problemer med å utnytte skjermen til det fulle.

Annonse


Høydepunker P870:

  • NVIDIA GeForce GTX 980 8GB GDDR5 skjermkort (Maxwell).
  • Intel Core i7-6700K prosessor 4GHz ~ 4.2GHz, 4 kjerner.
  • 32GB DDR4 2133MHz SO-DIMM RAM (4x 8GB).
  • 1024GB (2x 512GB) Samsung 950 Pro PCIe SSD M.2 i RAID 0.
  • 1TB 7200rpm SATA 2.5″ harddisk.

Design
Predator X34 har et lekkert utseende, og man ser med én gang at dette er ikke en vanlig PC-skjerm. Metallfoten oser det kvalitet av og de har gjort rammen rundt skjermen forsvinnende smal.

Under skjermen sitter det flere LED-dioder som man kan justere etter farge, lysstyrke eller lystype. Blant annet pulserende, blinkende og statisk belysning. Det gir skjermen et meget flott utseende, og spesielt rødfargen gir en godstemning over det hele.

Foruten støtten og hengslende bak, består dekslet i hovedsak av plast. Baksiden føles billig og skjermen kan være litt vinglete hvis man rører ved den, men det er noe man sjeldent gjør uansett. Det er tross alt fremsiden som gjelder.

Det største problemet med designet, er at samtlige av tilkoblingene er plassert på baksiden. Enten det er en USB-enhet som man ofte kobler til og fra skjermen, eller en hodetelefon, kan det virke litt tungvint å gjøre det på baksiden.

Baksiden er svært lekker.
Baksiden er svært lekker.

Les også: Hvor bra er egentlig Acers spillnettbrett?

Funksjoner
På høyre underside av skjermen sitter det seks funksjonsknapper man bruker for å navigere i innstillingene. Blant annet kan man stille modus på PC-en, én vanlig modus og tre forskjellige spillmoduser. Av en eller merkelig grunn kommer en durelyd når jeg setter til en av spillmodusene, men så fort man spiller blir denne lyden overdøvet av spillyden.

Å navigere i menyen er litt kronglete i starten. Knappene sitter litt nære hverandre og det er ikke alltid like enkelt å se hvilken knapp som gjør hva. Spesielt når menyene og oppsettet endres når man åpner en ny meny.

X34 har også en omfattende innstillingermeny der man endre bildet, farge og standardinnstillinger.

I bruk
Selv om Predator x34 er ment som en spillskjerm, har jeg også benyttet den til i mitt daglige arbeide. Til vanlig har jeg et dobbelt oppsett med to stykk 27-tommer skjermer: én 27-tommers al-i-ett-maskin og én vanlig PC-skjerm i tillegg.

Å gå til én skjerm, er som regel en nedtur når man er vant til to skjermer, men dette er ikke tilfellet med x34. Ettersom skjermen er av typen ultrabred får jeg plass til omtrent det samme som jeg gjør med det doble oppsettet. Riktignok går jeg fra fire vinduer til tre, men fordelen med ultrabredt er at man har alt på én skjerm, og slipper at bildet er oppdelt.

Blålysfilter er selvsagt på plass, og hjelper på trøtte øyne når man jobber om kvelden. En grei erstatning for f.lux – som også fungerer ganske bra.

Det er en fryd å jobbe med denne skjermen,
Det er en fryd å jobbe med denne skjermen,

Les også: Dette er like rått som det ser ut som.

Spilling
Er det ett sted skjermen virkelig skinner, så er det når man spiller, spesielt i spill som står 21:9-formatet. Legg til G-sync-støtte og man har den ultimate spillskjermen.

Jeg har ingen videre erfaring med ultrabrede skjermer, spesielt ikke med spilling og var meget spent da jeg satte meg ned med Star Wars Battlefront første gangen. Battlefront ser allerede nydelig ut, men det er ekstra vakkert i 21:9-format. Skjermen når også sitt fulle potensiale i DiRT Rally i 21:9-formatet. Rett og slett lekker, er det!

Min samboer er hakket mer erfaren på PC-spilling enn meg, og er en dedikert Final Fantasy XIV: Realm Reborn-spiller, og hun var minst like begeistret som meg da hun fikk slippe til med X34.

– Skjermen har et nydelig bilde, man ser så mange flere detaljer og får mer oversikt ettersom skjermen er så bred, er hennes konklusjon.

Mye kan selvsagt begrunnes med at vi spilte på kraftigere maskinvare enn til vanlig, men det er ingen tvil om at Predator X34 løfter spillopplevelsen mer enn ett hakk.

Predator X34 imponerte oss til gangs.
Predator X34 imponerte oss til gangs.

TEST: Så fete er vinterens heftigste spill-laptoper.

Lyd
Dette er kanskje ikke så overraskende, skjermens svakeste side. Høyttalerne ryster på ingen måte, og er helt OK til sitt bruk, men ingenting utover det. Sitter du til vanlig med et mobilhodesett, er høyttalerne muligens en godkjent oppgradering. Er du en seriøs spiller, bruker du allerede mest sannsynlig et dedikert hodesett eventuelt eksterne høyttalere.

Høyttalerne er ikke skjermens sterkeste side.
Høyttalerne er ikke skjermens sterkeste side.

Konklusjon
Da vi pakket opp x34 skjønte vi med en gang at det var noe spesielt med produktet. Man ser umiddelbart at det er snakk om en spillskjerm, men den er så elegant at man ikke bør bekymre seg for å ha den stående på et kontor.

Fargene er fantastiske og det er ekstra kjekt at man kan overklokke skjermen til 100 Hz kun med et tastetrykk. Designet er også nydelig, og underbelysningen gir skjermen et ekstra kult utseende. Disse kan uansett slås av hvis man føler det blir for mye.

Det eneste jeg har å utsette er et litt kronglete navigeringssystem i tillegg til en litt stiv pris. Til gjengjeld får man kanskje markedets beste, buede og ultrabrede spillskjerm.

Karakter: 9/10.

+ G-sync
+ Forskjellige moduser
+ Design
+ Bildekvalitet

– Kronglete navigering i menyen
– Litt stiv pris

Annonse