Annonse


Tidal er 100 kroner ekstra ut vinduet

Tidal startet i USA og Storbritannia, men er nå også lansert her hjemme. Vi er ikke helt sikre på hvorfor.

Ikke norsk enda
Styrken til Wimp er redaksjonelle musikk-anbefalinger.

Problemet til Tidal i skrivende stund er at de redaksjonelle anbefalingene er myntet på landene tjenesten først ble lansert i. Derfor er Wimp fortsatt bedre på dette for de ønsker å finne frem i det norske musikklandskapet.

Tidal skal lanseres i helnorsk drakt, men inntil videre er det like greit å bruke Wimp om man da ikke bare ha Tidals lekre grensesnitt.

Annonse


Dessverre har Wimp og Tidal noe til felles også: Det samme trege og stygge Adobe Air-programmet til PC og Mac.

Denne er såpass dårlig at vi foretrekker nettleserspilleren, som fungerer utmerket, men som innebærer at vi må finne den blant de 15 andre fanene vi har oppe.

Det er lett å finne frem i nettgrensesnittet som også tar seg pent ut – akkurat som en strømmetjeneste til 200 kroner måneden bør ta seg ut.

Nett-grensesnittet har vi ingenting å utsette på, men som du ser er ikke innholdet optimaliserte for Norge. (Ill.: ITavisen)

Når blir programmene bedre?
Også appene til iOS og Android er flotte. Vi kan ikke si vi mangler noe her. Noen minutter tilvenning kreves om man kommer fra Spotify. Ingen big deal.

Det finnes ingen Windows Phone-app, og vi er ikke sikre på at det kommer noen heller.

Vi klarte ikke å lure noe ut fra Tidals norske representant hva angår Windows og Mac-programmet, utover at de «jobber kontinuerlig med optimalisering av alle våre klienter og også spesielt med PC-versjonen.» 

Ikke for de med kjip linje
Det merkes at man musikken spilles i en høyere oppløsning, for har man en svak ADSL-linje er den nok til å sette en stopper for surfingen din.

Så kommer vi til det evigvarende spørsmålet: Høres musikken bedre ut? Njaaa.

Skal vi konkludere bastant lander vi på «nei», skal vi synse er svaret kanskje, og helt sikkert om man har veldig dyrt utstyr.

Vi har ikke veldig dyrt utstyr, men vi bruker ikke proppene som fulgte med mobilen heller.

Ekstra-valgene. (Ill.: ITavisen)
De lærde vil fortsette å krangle
Hjemme testet vi på et par Klipsch Reference II RF-62 koblet til en Onkyo-forsterker (jada, mange av dere vil sikkert håne dette) til et par lapper.

Hodetelefonene er av merket Beyerdynamic DT 990 Pro 250 OHM (mer kred..?) koblet i kombinasjon med en Windows-PC og DAC-en DacMagic XS fra Cambridge Audio.

Vi lyttet på flere låter vi kjenner godt (viktig) og byttet så å spille mange av de samme partiene i Tidal og Spotify.

Når vi lyttet i Tidal var hjernen vår veldig klar over det faktum at her strømmes det mer data (og her brukes det mer penger).

«Høres ikke dette bedre ut? Jo, jeg tror det,» tenkte vi. Så byttet vi til Spotify og ble veldig usikre igjen. 

Det er altså på dette nivået. Litt som HDMI-kabel til 200 kontra 1000 kroner.

Du blir ikke veltet av stolen over hvor mye bedre det høres ut, men det er bittelitt annerledes, om ikke annet.

Har du litt over snittet-utstyr som oss er det neppe vits å betale 100 kroner mer i måneden for strømming av FLAC, men kanskje er Tidal verdt det for sitt lekre grensesnitt i nettleseren og ditto for appene når det norske redaksjonelle innholdet er på plass.

Så høy er musikkfilene på musikkfilene. Det er merkelig og skuffende at kun Chrome kan strømme FLAC i nettleser-utgaven. (Ill.: ITavisen)

Annonse