Annonse


Tør du ta den digitale helsesjekken?

Haveibeenpwned.com kan redde ditt digitale liv.

Sikre deg før 2014
Alt for mange bruker det samme passordet på en rekke tjenester, det er ikke så rart, vi bruker jo stadig fler av dem.

Vi anbefaler derfor å bruk apper som LastPass, 1Password eller F-Secures nyeste løsning. Disse sørger for å generere kompliserte passord for deg, passordene henter du så frem med et hovedpassord du selv definerer.

Les også: Du gjør vel ikke den store passordtabben fortsatt?

Annonse


Smart tjeneste
Det eneste som skal til er at du taster inn epost-adressen din, og den sørger for å fortelle deg hvilken tjeneste som har blitt hacket, og som du har en konto hos.

Det er med sju nettsider: Adobe, Stratfot, Gawker, Yahoo!, Vodafone, Pixel Federation og Sony.

Haveibeenpwned.com (de er også tilstede på Twitter) forsikrer sine besøkende om at ingen passord lagres i databasene, og at det kun er epost-adresser som er søkbare mot en Windows Azure-dabase med intet mindre enn 154 millioner oppføringer.

– Vi logger ingenting
Hva med logging av det du taster inn?

«Ingenting blir eksplisitt logget av nettstedet. Den eneste logging av noe slag er via Google Analytics, NewRelic-ytelseskontroll og Windows Azure-plattformen, hvor nettstedet ligger. Det blir ikke logget noen e-postadresser som testes på dette nettstedet.»

Nettstedet forklarer fraværet av SSL-kryptering ved at det eneste som sendes av informasjon er epost-adressen din, som jo allerede er mye i omløp.

Kilde:
Addictivetips

Annonse