Annonse


Dette er Dells nye superskjermer

Asus ble i sommer en av de første selskapene med PC-skjermer med 4K-oppløsning. Nå kommer Dell etter.

To nye Ultra HD-modeller i år
Det er snakk om to nye modeller i år, med en ganske så ekstrem oppløsning (
3840 x 2160), spesielt med tanke på størrelsene de leveres i: 24", 28" (2014) og 32". 

Dette er altså skjermer med fire ganger så høy oppløsning som 1080p, og de beregnet på profesjonelle brukere.

– 99 prosent AdobeRGB
«Begge skjermene har Dell PremierColor. Denne avanserte skjermteknologien gir presise farger og støtter de fleste fargestandarder, inkludert 99 prosent AdobeRGB, som er bransjens høyeste nivå.

Annonse


De kan også presist kalibrere til de palettene brukerne trenger for tilpassede farger», opplyser selskapet i pressemeldingen.

Dell UltraSharp 32 Ultra HD er tilgjengelig nå, og koster 26 411 kroner.  Dell UltraSharp 24 Ultra HD er en god del billigere, men er fortsatt mye dyrere (12 249 kroner – i salg fra 16. desember) enn vanlige 1080p-skjermer til PC-bruk.

Billigere Ultra HD neste år
Men hva med 28 Ultra HD som ikke kommer før neste år? Jo, greia med den er at den visstnok skal bli en del billigere.

«Dell 28 Ultra HD kommer for salg tidlig i 2014. Den har samme Ultra HD-kvalitet som de to andre skjermene, men er ventet å bli bransjens rimeligste Ultra HD-skjerm.

28-tommers-skjermen er et verktøy med en rekke tilpasningsmuligheter, inkludert mulighet for å endre til portrett-modus og multi-tasking-applikasjoner.

Dette er en energieffektiv enhet med en rekke ulike innganger som lar brukeren vise innhold fra smarttelefoner og nettbrett på en større skjerm, eller enkelt koble til en bærbar, pc eller annet tilbehør.»

(Ill.: Dell)
(Ill.: Dell)

 

Kilde:
Dell pressemelding

Annonse