f-2-50a2e98cf0ac8499475d240d57df3fcc3530134c

Annonse


Slik får du Google Music

Oppdatert, 11:30, 23.06.2011:

Det kan godt hende, litt avhengig av hvor du befinner deg, at du kan registrere deg uten å måtte bruke VPN (åpnet i det stille også i Norge?), altså fungerer det trolig med norsk IP. Det eneste du trenger er en Google-konto og registrering her.

Google Music, søkegigantens streaming-tjeneste med 25GB gratis-lagring, er ikke lansert i beta andre steder enn i Statene, men det er mulig å teste i Norge også.

Enkelt, men kan ta tid

Greia er å bruke en VPN tjeneste for å registrere seg. Vi gjør oppmerksomme på at det tok undertegnende rundt to uker å få en invitasjon, så du må smøre deg med tålmodighet.

Annonse


Rent bortsett fra ventetiden, er prosessen veldig grei. Du behøver ingen amerikansk-registrert Google-konto eller noe slikt, poenget er at når du skal registrere deg så må du lure Google til å tro du er i USA.

Slik gjør du det

1. Du kan registrere deg enkelt fra mobil, vi bruker iOS som eksempel. Legg til VPN-innstillingene i din iPhone eller iPad under «Add VPN Configuration».

«Add VPN Configuration» ligger her i iOS’ menysystem: «General» -> «Network» -> «VPN».

Du kan selvsagt også legge til VPN-adressen på et hvilket som helst OS. I Windows trykker du Start-menyen og skriver VPN. Velg så «Set up a virtual private network connection».

Her finner VPN-oppsett-guider (samme VPN-adresse som over) til Windows 7, Windows XP, Android og Mac.

* Beskrivelse: Valgfri beskrivelse
* Server: bestfreevpn.com
* Account: free
* RSA: SecurID: Off
* Password: 280402 (kan endre seg, se her).
* Encrytopen level: Auto
* Send All Traffic: On

2. Når VPN-innstillingene er tastet inn besøker du Music.Google.com.

3. Registrer deg med din Google-konto og vent på invitasjon. Det kan ta alt fra noen dager, til flere uker.

4. Når du har fått invitasjonen får du beskjed om å laste ned Music Manager. Her legger du til mapper tjenesten overvåker og gjør tilgjenglig på Google Music slik at du kan nå musikken din uansett hvor du er. Se skjermbilder nederst i artikkelen.

Last ned Music Beta Android-appen eller stream musikken din fra en hvilken som helst nettleser ved å besøke music.google.com.

Når du går igjennom første oppsett får du tilbud om gratis-musikk som med en gang er tilgjenglig.
(Ill.: ITavisen.no)
2
(Ill.: ITavisen.no)
Music Manager i Windows følger med på endringer i dine egendefinerte musikkmapper og kan også hente musikk fra de mest populære programmene.
(Ill.: ITavisen.no)

Det tok flere uker før denne e-posten dumpet ned i postkassa.

Liste over enheter som har aksessert Google Music. Du kan også slette enheter fra lista.
(Ill.: ITavisen.no)

Annonse