Senator Ted Stevens forsvinner trolig fra politikken for godt. Og mange gleder seg over det...

Annonse


Nett-hater dømt for korrupsjon

Den amerikanske senatoren Ted Stevens er kjent som en konsekvent motstander av det meste som har med nett og teknologi å gjøre. Han mener blant annet at Wikipedia bør vekk fra skolestua og at Internett er en serie med rør («a series of tubes»).

Stiller til valg

Nå er den godeste Stevens, som er republikaner og sitter i Senatet for delstaten Alaska, dømt for å ha mottatt bestikkelser fra et oljeselskap og forsøkt å skjule det med løgn etterpå.

Like fullt stiller Stevens til valg neste uke. Årsaken er at valgkomiteen ikke har rukket å fjerne navnet hans ennå. Det er derfor lite trolig at han i praksis kan fortsette sin politiske karriere.

Teknologi-hater

Stevens har blitt sett på som en narr i IT-miljøet, og det er trolig mange som puster lettet ut når han nå sannsynligvis skal sitte i fengsel og ikke i Senatet. Straffeutmålingen gjenstår, men dommen er såpass streng at straffen trolig blir hard.

Annonse


Senatoren har stått bak en lag rekke teknologi-fientdlige lovforslag. Blant annet har han gått inn for skatt på Internett, obligatorisk kopisikringsbrikker i all hardware og forbud mot alle former for porno på nettet.

Kilde:
News.com

Annonse