Norske Qpsa låner svært mye fra Twitter.

Annonse


Nytt norsk nettsamfunn

Magnus Andersen og Thomas Skorpen vil ta rotta på Facebook og Twitter med Qpsa.

Ligner på Twitter

– Vi vil introdusere en ny måte å tenke sosiale nettverk på. Selv om liknende tjenester har eksistert i andre land i flere år, har Norge hengt etter i utviklingen. Det vil vi gjøre noe med, forklarer Skorpen.

Ved første besøk virker nettsiden svært lik Twitter Blant, men det er også mulig å integrere tjenesten mot Facebook så alle oppdateringer man skriver i Qpsa automatisk settes som din status.

Ekstra-funksjoner

Det er også mulig å bruke samme oppdateringsfunksjon sammen med MSN. Tjenesten kan som Twitter også oppdateres fra mobilen.

Annonse


– Det som er en fordel med Qpsa, er at nettsiden er laget for norske brukere og hostet på norske servere som gjør at tjenesten fungerer en hel del raskere enn det twitter gjør. Brukere av twitter klager til stadighet over servere som er trege / nede, forklarer Thomas Skorpen til ITavisen.no og poengeterer at Qpsa også har en MSN-tjeneste og en Facebook app.

Uten dilldall

Skorpen mener Qpsa har en mulighet til å ta Facebook fordi den ikke har en jungel av alle mulige tilleggsapplikasjoner.

– Qpsa kan utfordre facebook ved å være en tjeneste som er enkel og rett på sak uten alle mulige tilleggsapplikasjoner Facebook kan fort bli for omstendig, og vi tror mange ønsker seg bare noe kort og enkelt slik som Qpsa. “Å være på Qpsa” vil ikke si det samme som å sitte fysisk til stede med en PC foran deg, slik som man gjør med facebook, men er ment som en tjeneste du kan ta med deg og oppdatere hva du gjør hvorsomhelst og nårsomhelst, avslutter Skorpen.

Annonse