GULL-LISENS:  Det er ventet at Blu-ray-lisenshaverne vil tjene gode penger på Blu-ray-drev til PC-er, som denne fra LG.

Annonse


– Blu-ray er pengemaskin

Trodde du formatkrigen mellom Blu-ray og HD DVD handlet om billedkvalitet, lagringskapasitet per plate eller muligheter for interaktivitet? Tro om igjen.

Lisenser er melkeku

Først og fremst handlet formatkrigen om royalties. Og nå da den er avgjort, kan Blu-ray-leiren, det vil si Sony, lene seg tilbake og cashe inn.

Hver gang en elektronikkprodusent installerer en Blu-ray-avspiller i en PC, spillkonsoll eller lignende, går et visst beløp tilbake til de som lisensierer teknologien. Det samme gjelder hver gang noen selger en plate til avspilling på Blu-ray.

Lavere priser etter hvert

Hvis man ser på DVD, koster det produsenten 20 kroner til lisenshaverne for hver DVD-spiller han produserer. For noen år siden var beløpet fem ganger så høyt. Ifølge enkelte kinesiske produsenter gjør dette at de eneste som tjener på DVD-spillere når prisene er kuttet til beinet, er lisensholderne.

Annonse


For lisensholderne er det grunn til å tro at Blu-ray vil bli ei melkeku av dimensjoner. Dermed kan man antagelig si at Sonys økonomiske krise offisielt er avblåst for denne gang. Selskapet var i ferd med å havne i trøbbel på grunn av formatkrig, batteriskandaler og skyhøye produksjonskostnader for PS3, men nå peker alle piler riktig vei for Sony.

Kilde.
News.com

Annonse