Google kjøpte i fjor sommer Postini. I dag ruller de ut tjenesten for alle.

Annonse


Google fikser sikkerheten din

I fjor sommer kjøpte Google selskapet Postini.

Tilgjengelig for alle

Dette selskapet har lenge vært helt i forkant når det gjelder å avverge ulike typer av uønsket programvare som kommer via e-post – enten i form av vedlegg med virus eller som masseutsendte «tilbud».

I dag lanserer Google Postini for alle Google-brukere. Også for dem som ikke bruker Google mailsystem Gmail.

Billig investering

I motsetning til de fleste andre Google-tjenester er imidlertid ikke tjenesten gratis. Prisene burde imidlertid ikke blakke noen.

Annonse


For tre dollar (om lag 16 norske kroner) i året får du spamfilter og gjenkjenning av virusvedlegg. Går du opp til 12 dollar (65 kroner) i året får du bedre virusfilter, mulighet til å spesifisere hva slags e-post du vil ha og ikke ha, samt sikkerhet mot lekkasje fra postlister og adressebøker.

Direktør-utgave

Og om du befinner deg i direktør-skiktet, kan du doble til 25 dollar (135 kroner). Da får du full bedriftspakke, med tilbakekalling av brev du ved nærmere ettertanke ikke burde ha sendt og ett års datalagring for å oppfylle krav fra myndighetene i USA og EU.

Om programmet fungerer etter hensikten, er dette slett ingen upris. For sikkerhetspakker fra andre antivirusselskaper koster flere hundrelapper for grunnpakke og ekstra for oppdateringer.

Kan lastes ned i dag

Postini er i motsetning til andre Google-applikasjoner ikke web-basert. Med andre ord er sikkerheten knyttet opp til den maskinen du jobber på. Og som med andre sikkerhetsprogrammer kreves det at du laster ned en frittstående applikasjon.

I løpet av dagen vil Google legge ut programvaren på google.com/a/help/intl/en/security/ (fungerer ikke ennå).

Kilde:
News.com

Annonse