Ballmer maner deg til å oppdatere Windows førstkommende tirsdag.

Annonse


– Red Hat-brukere må betale oss

I går skrev ITavisen om Ballmers beskyldninger mot Google. Denne gangen er det Linux-distribusjonen Red Hat som får unngjelde.

Under et foredrag i forbindelse med sin pågående Storbritannia-turné mente Ballmer at Red Hat-brukere som har respekt for intellektuell eiendom har moralsk plikt til å kompensere Microsoft.

(People who use Red Hat, at least with respect to our intellectual property, in a sense have an obligation to compensate us)

Om en slik kompensasjon skal være frivillig eller obligatorisk, sa Ballmer ikke noe om.

Annonse


Gratispassasjerer på Microsofts tog

Ballmer har flere ganger tidligere gått løs på Linux-miljøet, som han ser ut til å mene er gratispassasjerer på et tog der Microsoft bør være konduktøren.

Ballmer mener at det bare er et tidsspørsmål før både de og andre rettighetshavere innen programvare flyr i strupen på Red Hat og andre Linux-distributørerer som ikke har avtalene sine i orden.

Novell er snille gutter

Som et eksempel på en «snill Linux-gutt» trakk Ballmer fram Novell, som har lisensiert sitt SuSe-system gjennom en avtale som ble inngått mellom de to selskapene for ett år siden.

Ballmers leverte et sterkt forsvar for patenter generelt, og fryktet at man kunne kaste barnet ut med badevannet dersom man lot anarkiet og gratiskulturen herske.

Støtter avvist EU-forslag

Samtidig appaluderte han EUs forslag til patent-direktiv , og beklaget at det ble avvist . Direktivet ville ha betydd at patentlovgivningen i Europa ville blitt harmonisert med amerikanske lover på området.

USAs system blir av mange kritisert for å gi arbeid til altfor mange advokater. I Europa påpekte forskningsmiljøene i mange land at et USA-lignende patentvelde ville legge hindringer i veien for nyvinninger fra uavhengige miljøer, enkeltpersoner og små selskaper.

Bedriftsprotest

Spesielt mente man loven ville gå ut over Linux åpen kode-miljøene – akkurat de miljøene Ballmer nå vil ha penger fra.

Rundt 1700 europeiske bedrifter (av dem flere norske, blant annet Opera) protesterte mot direktivet – et signal så sterkt at det ble hørt i EU-systemet.

Kilder:
Vnunet.com
The Inquirer
Mydeo.com (Her ligger videoopptak av Ballmers foredrag. Krever at du registrerer deg og laster opp egen video i wmv-format,)

Annonse