Analytikeren Georges Yared er skråsikker på at Apple går forbi IBM  tidlig neste år.

Annonse


– Apple blir større enn IBM

Den tiden er slutt da verden stort sett hadde ett IT-selskap på tre bokstaver: IBM. Seinere overtok Microsoft rollen som dominerende faktor, og i dag kniver et utall selskaper om både bedrifts og forbrukermarkedet.

Verd 799 milliarder

Analytikeren Georges Yared i Yared Investment Search mener at Apple innen første kvartal 2008 vil passere IBM I børsverdi. Han mener til og med at det kan skje før.

Apple har i dag i følge Yahoo Financeen børsverdi på ufattelige 146 milliarder dollar – om lag 799 milliarder norske kroner. Til sammenligning er Google verd over en billion kroner, mens Microsoft er størst av de tre IT-selskapene med en verdi på 1,5 billioner kroner.

Ikke «iPhone-kannibalisme»

IBM er på sin side verd 160 milliarder dollar – om lag 875 milliarder kroner. Altså burde ikke forspranget være altfor vanskelig å ta igjen for Apple.

Annonse


Yared begrunner sin spådom med at iPhone ikke ser ut til å slå beina under iPod-salget – stikk i strid med det de fleste hadde ventet.

Får støtte

Han får støtte av mange andre analytikere.

– Vi tror at Apple vil fortsette å akselerere og vil sette full fres med samtlige sylindere inn i desember, sier analytikeren Matthew Karter hos W R Lambrecht til MacWorld.com

Annonse