Annonse


Ny Mac til 1800 kroner?

Fredag kunne ITavisen bringe ryktet om at Apple vil komme med en mini-utgave av Mac mini – foreløpig døpt «Mac nano».

Ikke optisk stasjon

Nå er også prisen lekket, skal vi tro ryktenettstedet MacOSrumours.com. Den skal bli på 249 dollar i USA – noe som tilsvarer 1343 norske kroner. Det kan se ut som det er Apple TV de snakker om, men det er i følge Crunchgear.com faktisk en ny utgave av Mac mini det dreier seg om.

I følge nettstedet skal ikke nano ha noen form for optisk drev. Med andre ord må du brenne DVD-platene dine på en annen maskin. Diskstørrelsen blir beskjedne 80GB, så ekstern disk er tingen dersom du skal laste ned mye film.

1800 i Norge?

Prosessortypen og størrelsen på internminnet er ikke kjent, men mye tyder på at nano-modellen blir spesifisert som en tidlig generasjon mini også når det gjelder dette. Men Intel-prosessor vil det nok sitte i maskinen, slik at den i tillegg til OS X også kan kjøre Windows.

Annonse


Tar vi høyde for norsk moms og kostnadsnivå havner vi trolig på 1800 kroner – noe som like fullt er vesentlig billigere enn andre PCer på markedet. Da nevner vi ikke den svindel-stemplede svenske-PCen, eller den sveivdrevne u-lands-PCen til Nicholas Negroponte.

Om ryktene skulle vise seg å stemme, vil Apple trolig ta en god jafs av den nedre delen av PC-markedet. Typisk ligger low end-maskinene (de stasjonære, uten skjerm) i dag på 3500 kroner. Og de er veldig store i forhold til en mini-utgave av Mac mini?

Det går for øvrig også rykter om en sub-notebook-utgave av MacBook, kalt MacBook nano. hvor mye denne vil koste, eksiterer det forekløpig ingen klare rykter om.

Annonse