Om det nå blir slutt på svindelen, skal være usagt. Men de store på nettet er i hvert fall enige om en felles standard.

Annonse


– Sverige på hackertoppen

I en pressemelding fra Symantec pekes det på flere faktorer som truer sikkerheten på nettet. Blant disse er hackere og handel med stjålet informasjon.

Uønskede pallplasseringer

Ifølge Symantecs egne tall ligger Sverige som nummer tre på verstinglista over landene med mest ondsinnet aktivitet per internettbruker, med USA som nummer én. Nå krever selskapet at Sverige får bedre lover mot botnet og DOS-angrep.

Når det gjelder internettangrep mot konfidensiell informasjon, som perssonnummer, kredittkortnummer og PIN-koder som senere selges på undergrunnsmarkedet, er tallene enda dystrere for Sverige. her ligger nabolandet vårt på 2. plass etter USA, med 15 prosent av angrepene.

– Skader tilliten til Internett

Norge ligger på en 5. plass på listen over opphavsland for angrep på europeiske datasystemer. I forhold til innbyggertallet er dette en svært høy plassering, og kan tyde på at mange norske PC-eiere intetanende blir misbrukt i såkalte botnet.

Annonse


Sikkerhetsekspert Per Hellqvist ved svenske Symantec håper nå at Sverige skal få en bedre lovgivning mot botnets og DOS-angrep. Hvis ikke frykter han at tilliten til Internett kan stå på spill, ifølge IDG.se.

Annonse