Mange har opplevd å måtte vente vinter og vår på at Vista skal flytte filer.

Annonse


Kampanje mot Vista

McAfee slutter seg til Symantecs kritikk av Windows Vista ved å plassere en helsides annonse i Financial Times i går. I annonsen blir Microsoft anklaget for å forsøke å skvise konkurrentene for å selge sin egen sikkerhetsprogramvare Windows Live OneCare.

Nektes adgang til Vista

Ifølge McAfee nekter Microsoft konkurrenter som Symantec og McAfee adgang til kjernen i Windows Vista. Dermed blir det mye vanskeligere for disse å utvikle sikkerhetsprogramvare for Vista.

Microsoft hevder på sin side at Vista vil bli sikrere dersom utenforstående ikke har adgang til kjernen, og at dette kan hindre hackere i å avdekke sårbarheter i koden.

Kan bety døden for McAfee

Dersom Microsoft får medhold for sitt synspunkt, risikerer Symantec og McAfee å havne på den digitale skraphaugen sammen med firmaer som Netscape, Novell og RealNetworks. Disse ble alle mer eller mindre skviset ut av markedet av konkurrerende Microsoftprodukter.

Annonse


McAfee går hardt ut i annonsen:
– Det er bare én prosedyre som beskytter oss alle. Den dagen den svikter, svikter den for 97 prosent av verdens PC-er. Microsoft er fullstendig urealistiske dersom de tror at det å stenge sikkerhetsselskapene ute av kjernen gjør at hackerne ikke skal klare å knekke kjernen i Vista. Det har de jo klart allerede, heter det i annonsen.

EU følger med

Foreløpig har ingen meldt Microsoft inn for EU-kommisjonen eller amerikanske konkurransemyndigheter. En representant for EU-kommisjonen bekrefter at de har en pågående dialog med Microsoft, og at det er opp til selskapet selv å følge reglene.

Kilde:
News.com
Beta News

Annonse