Annonse


Dancall solgt

Dermed har Amstrad og selskapets karismatiske toppsjef Alan Sugar gjort en kjempehandel. En fortjeneste på 86 millioner pund, nesten 1 milliard kroner, er ingenting å kimse av. Og da skal man også huske at Dancall i siste finansår (frem til 30. juni i fjor) hadde et tap på 6,8 millioner pund av en omsetning på 100 millioner pund.

Dancall har vært et problem for Amstrad – ikke fordi selskapet tapte penger men fordi aksjonærene gjerne fokuserte på tapene i stedet for å se på mulighetene i selskapet.

I en oppsiktsvekkende uttalelse her i London tirsdag, gikk Alan Sugar til angrep på aksjonærene, som har styrt selskapets strategi slik at «det ikke har vært mulig for Amstrad å satse langsiktig».

På den annen side har den samme strategien sørget for at Dancall har vært pioner innen mange deler av mobilbransjen «bare for å oppleve at større selskaper kommer inn og overtar businessen».

Annonse


Derfor mener Amstrad at Dancall nå er kommet til et punkt i sin utvikling hvor selskapet vil ha fordel av bli del av en større organisasjon med bedre ressurser innen produksjon, distribusjon og kunderettet virksomhet. Robert Bosch, som betalte 92 millioner pund for selskapet, er en slik organisasjon, mener Sugar.

Et eksempel på Dancalls innovasjonseevne er blant annet selskapets Dual-mode telefon, som ble lansert på CeBIT i mars.

Denne telefonen er den første som kan brukes i USA såvel som i Europa – noe andre leverandører vil kunne tilby i løpet av året.

Annonse